Legjobb internet sebességmérő 2020

Legjobb internet sebességmérő 2020

Legjobb internet sebességmérő 2020

2020-ban az internet jelentősége folyamatosan növekedik, és abban is biztosak lehetünk, hogy ez a jövőben se lesz másképp. Manapság szinte minden helyiségben egy dolgot keresünk: megbízható internet kapcsolatot.

Legyen szó számítógépinkről, tableteinkről vagy okostelefonjainkról a stabil, gyors és megbízható internet már nem extraként jelenik meg az említett készülékeken, hanem minimális követelményként. De mi történik akkor, ha nem elég gyors az internetünk? Nyilván idegesek leszünk. Nagyon idegesek. Az internet sebességét számtalan dolog befolyásolhatja, de mikor lehet igazán hasznos számodra is a legjobb internet sebességmérő használata?

  • szolgáltatód növelte meglévő csomagod fel és letöltési sebességét, amiről nyilván szeretnél saját szemeddel meggyőződni
  • új internetes csomagot vásároltál és szeretnél meggyőződni saját szemeddel, hogy valóban eredményesen fizetsz minden hónapban magasabb költséget
  • úgy érzed, hogy lassabban töltődnek a filmek, zenék – lehet, hogy a netszolgáltatód a hibás? A legjobb internet sebességmérő kideríti számodra a választ.

A legjobb internet sebességmérő 2020-as lista nagy segítségedre lesz, ha Te is kíváncsi vagy fel és letöltési sebességedre, illetve egyéb információkra internetkapcsolatoddal.

1. SpeedOf.Me

SpeedOf.Me egy HTML5 alapú oldal, amely talán az egyik legismertebb és legjobb internet sebességmérő. Valós időben mutatja meg számodra, hogy milyen fel és letöltési sebességet produkál a jelenlegi internet kapcsolatod. Ezen felül további információkat nyújt internetszolgáltatód szerverelérhetőségével, IP címeddel kapcsolatosan.

1. kép – A legjobb internet sebességmérő

Nagyon hasznos funkciója az oldalnak, hogy gyűjti a különböző időpontban történt méréseidet így mindig lehetőséged nyílik a különböző, múlt és jelenbéli eredményeid összehasonlítására. A SpeedOf.Me-nek nem nagyon van hátránya: hasznos, pontos, látványos.

2. TestMy.net

Ha a legjobb internet sebességmérő számodra azt az oldalt jelenti, ahol a legtöbb és legrészletesebb információt kapod meg internetkapcsolatodról, akkor a TestMy.net lesz a Te választásod.

A TestMy.net a lehető legtöbb és legkülönbözőbb módon teszteli interneted sebességét, az eredményeket pedig látványosan prezentálja. Kiválaszthatod, hogy az alábbi lehetőségek közül melyikben vagy igazán érdekelt:

  • feltöltési sebesség
  • letöltési sebesség
  • kombinált sebesség (fel és letöltés)
  • latency

A TestMy.net automatikusan kiértékeli eredményeidet, majd összehasonlítja azokat más országok átlagos internetteljesítményével. A különböző mérési eredmények mentésére itt is van lehetőség, így további összehasonlítható elemzéseket készíthetsz folyamatos teszteléseiddel kapcsolatosan.

3. Speedtest.net

A Speedtest.net neve sokaknak ismerős lehet, mivel hazánkban szintén előszeretettel használják az oldalt internetük sebességének mérésére. A weboldal felépítése két szóval írható le legrövidebben: intelligens és gyors. Működését tekintve a legközelebbi szervert választja ki a tesztek elvégzéséhez, majd ellenőrzi, hogy az elküldött adatcsomagok milyen feltöltési és letöltési sebességgel érkeztek, illetve mekkora arányban vesztek el az adatok. Mindenképpen érdemes kipróbálnod az oldalt, ha látványos és megbízható adatokat szeretnél kapni internetkapcsolatodról.

4. Internet Health Test

Szeretnéd Te is tesztelni internetkapcsolatod a legnehezebb helyzetekben is? Ha a válaszod igen, akkor az Internet Health Test lesz számodra a legjobb internet sebességmérő. Az oldal nem kíméli a kapcsolatodat: számtalan különböző tesztet futtat le a lehető legkülönbözőbb szervereken, annak érdekében, hogy pontosan felmérje internetkapcsolatod lehetőségeit a legkeményebb szituációkban is.

Az itt kapott eredményed nyilvánvalóan kevesebb lesz, mint más oldalaknál, hiszen olyan körülmények között folyik a tesztelés, amit Te valószínűleg sosem fogsz kipróbálni szörföléseid során.

5. Fast.com

A Netflix által megálmodott Fast.com a lehető legegyszerűbb internet sebességmérő, amit el tudsz képzelni. Tényleg egyszerű. Nagyon egyszerű. Szinte nem is igazán lehet mit írni róla, teszi a dolgát azzal kapcsolatosan, amire kitalálták. Érdekessége az oldalnak, hogy rendelkezik nyelvi beállítással, aminek csapatunk igazából nem nagyon látta értelmét.

6. Google Fiber Speedtest

A Google internet sebességmérőt bárki használhatja teljesen ingyenesen, ez nem egy reklámfogás részükről. Természetesen a világ egyik legnagyobb tech cégéről beszélünk, így két dolgot biztosan elvárhatunk az oldalukkal kapcsolatosan: professzionális kivitelezés és pontosság. A legjobb internet sebességmérő 2020-as lista leggyorsabb szereplője amúgy ez az oldal, nagyjából 10-15 másodperc alatt képes elvégezni a sebességméréshez szükséges teszteket. A tesztek befejezése után tiszta és érthető eredményeket kapunk internetkapcsolatunk sebességével kapcsolatosan.

Ahogy Te is láthatod, a legjobb internet sebességmérő igen hasznos kiegészítője lehet a mindennapjaidnak, ha szeretnél pontos információkat szerezni internetkapcsolatodról. Te használtál korábban ilyen programot? Számodra melyik a legjobb internet sebességmérő?