Legjobb Ingyenes Sudoku 2021 – Játszunk Sudokut!

Legjobb Ingyenes Sudoku 2021 – Játszunk Sudokut!

Legjobb Ingyenes Sudoku 2021 – Játszunk Sudokut!

A legjobb ingyenes sudoku megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a játék kedvelői számára számtalan alternatíva áll rendelkezésére. Manapság már nem muszáj újságokban keresnünk sudoku oldalakat, hiszen akár mobiltelefonunkon vagy számítógépünkön is lehetőségünk nyílik egy-egy izgalmas menetre.

Na de mi is az a sudoku?

A sudoku egy logikai játék, amelyben bizonyos szabályok szerint kell elhelyezni számokat egy táblázatban. A legismertebb változatában egy 9×9-es táblázat minden sorában és oszlopában 1…9 mindegyike kizárólag egyszer fordulhat elő. Annak érdekében, hogy a táblázat megoldható legyen, a rejtvény készítője minden esetben előre kitölti néhány szükséges számmal az említett 9×9-es táblázatot.

A legjobb ingyenes sudoku játékok nem csupán nagyszerű szórakozási lehetőséget kínálnak, de egyben fejlesztik a memóriát és logikát is, sőt még kitűnő alternatívaként is megjelenhetnek a stressz kezelésében.

Lássuk tehát a legjobb ingyenes sudoku 2021-es listánkat, ahol kizárólag ingyenes opciókat gyűjtöttünk össze!

1. Genina.com

A Gemina.com rendelkezik iOS és Androidos változatokkal is, így nyugodtan letöltheted okostelefonodra, ha útközben szeretnél játszani egy kis sudokut. A Gemina.com teljesen ingyenesen használható, 3 különböző beviteli móddal rendelkezik és automatikusan elmenti számodra az aktuális játékot is.

Egyetlen kis hátránya, hogy a tábla mögött szereplő háttérképek néha elég zavaróan tudnak hatni, lehet egyszerűbb lett volna letisztultabb, egyszerűbb grafikákat választani.

2. Puzzazz Crossword & Puzzle

Amennyiben a legjobb ingyenes sudoku játékot keresed iOS-re úgy bátran ajánljuk figyelmedbe a Puzzazz applikációját. A Gemina-hoz hasonlóan ez az alkalmazás is teljesen ingyenesen használható és a legjobb, hogy nem csupán sudokuzni tudsz vele.

A Puzzazz több keresztrejtvény típussal is rendelkezik, ami egyáltalán nem előnytelen, ha nem szeretnéd megunni a sudokozást elég hamar :). Ez az applikáció akár tökéletes családi alkalmazás is lehet, hiszen 6 különböző személy is regisztrálhat együtt.

Az applikáció egyik hátránya, hogy pár felhasználó jelezte, hogy az Apple Pencil nem mindig működik megfelelően a programmal, ami néhány játékos esetében igen zavaró tud lenni.

3. Andoku Sudoku 2

Az Andoku Sudoku 2 akkor lesz számodra a legjobb választás, ha Android alapú okostelefonnal rendelkezel. Az applikáció több különböző beviteli móddal rendelkezik és több mint 10.000 különböző feladvánnyal várja leendő játékosait. Ha ez még nem lenne elég meggyőző a fejlesztők az izgalmakat tovább fokozták a választható nehézségi fokozatokkal, amikből összesen 8 db áll rendelkezésre.

Legjobb Ingyenes Sudoku 2021 – Játszunk Sudokut!
1. kép – Legjobb Ingyenes Sudoku 2021 – Játszunk Sudokut!

Sajnos ennyi jó tulajdonság után kénytelenek vagyunk megemlíteni, hogy az alkalmazáson belül fogsz találkozni reklámokkal, ami olykor zavaró lehet, de hát az ingyenességnek ára van :).

4. Sudoku Pro

A legjobb ingyenes sudoku Windows 10-re a Sudoko Pro lett listánkon. Az applikáció 5 különböző móddal, különböző nehézségi fokozatokkal rendelkezik. Külön piros pont jár a fejlesztőknek, hogy korlátlan „előre” és „vissza” funkciót biztosítanak a játékon belül, így az igazi hibás lépéseket könnyen semmissé tehetjük :). További előnyként említhetjük, hogy a programon belül lehetőség van a hátterek és a témák cseréjére is.

Utolsó sorban ismét kénytelen vagyunk itt is megemlíteni egy hátrányt, ez pedig a Sudoku Pro esetében a játékon belüli szünetmód hiánya lesz. Azért lássuk be, ez tényleg frusztráló tud lenni bizonyos esetekben.

5. Sudoku Quest

A legjobb ingyenes Sudoku 2021-es listánk utolsó jelöltje a Sudoku Quest lett. Az applikáció letölthető iOS-re és Androidra egyaránt. A játék 11 különböző variációval rendelkezik és egy aranyos küldetéssel teszik még izgalmasabbá a sudokuzást a fejlesztők. Néha már-már annyira izgalmasra sikeredett egy-egy játék, hogy a felhasználó igen hamar frusztrálttá tud válni pár sikertelen kísérlet után 🙂

Az Andoku Sudoku 2-höz hasonlóan a Sudoku Quest is rendelkezik néhány alkalmazáson belüli reklámmal, de ettől függetlenül, még mindig az egyik legjobb ingyenes sudoku applikáció marad.