Legjobb IKEA matrac 2021

Legjobb IKEA matrac 2021

Legjobb IKEA matrac 2021

Mivel életünk egyik legnagyobb hányadát alvással töltjük, szerintem bárki nevében mondhatnám, hogy igenis nem mindegy, hogy a nap végén az ember milyen matracra heveredik le. Megfelelően kipihenve sokkal produktívabb napot tudhatunk magunk mögött, sőt, egy fárasztó nap után szívesebben gondolunk a pihentető alvásra kényelmes matracunkon, mint egy megfáradt, öreg és a rugóktól kényelmetlenné vált fekhelyre.

Manapság már rengeteg kínálat áll rendelkezésünkre nem csak az IKEA weboldalán, hanem más-más, kimondottan ezzel foglalkozó üzletek is. Cikkünkben viszont az általunk kiválasztott legjobb IKEA matracról kaphatsz egy csekély betekintést. 😊

MORGEDAL

Habszivacs matrac, kemény, szürke

Szerencsére az IKEA is bővelkedik matrac kínálatban, a rugóstól és a habszivacson keresztül, a memóriahabosokig mindenfélét találhatunk. Mi a legjobb IKEA matracnak a MORGEDAL habszivacs matracot ítéltük meg, mely többféle méretben is kapható. A rugós matraccal ellentétben nem kényelmetlenedik el, nem fogja nyomni a hátunkat, azonban ne tévesszen meg a habszivacs megnevezés sem – kiváló alátámasztást nyújt minden pozícióban anélkül, hogy belesüppednénk a matracba. A termék mosható huzattal van bevonva, szóval nem szükséges azon aggódnunk, hogy a kedvenc matracunk megsárgul – egyszerűen vedd le a huzatot, mosd ki, és máris mehet vissza a szivacsra. 😊

Mivel az IKEA minden termékét lapra szerelten veheted át, nem lesz meglepő, hogy a matracokat is kompakt módon, légmentesen összegöngyölik. A honlap szerint 72 órát kell várni ahhoz, hogy a matrac visszanyerje eredeti alakját, de nem kell megijedni, már aznap is pihentető alvásra van lehetőségünk, ez csupán annyit jelent, hogy a megadott óraszám elteltével már az IKEA-tól elvárt kényelmet tapasztalhatjuk, így 3 nap elteltével már mi is kiélvezhetjük a legjobb IKEA matrac adta lehetőségeket. 😊

Az árát tekintve a középkategóriába tartozik, természetesen attól függően, mekkora méretet választunk, habár, ha egy 140×200-as francia ágyunk van, akkor egyértelműen nincs lehetőség kisebb méretet választani. Azonban biztos lehetsz benne, hogy ez az IKEA matrac megéri az árát!

MATRAND

Memória habszivacs matrac

A MATRAND memóriahabos matrac az egyik legjobb IKEA matrac, amit csak választhatsz, mivel egy olcsó megoldásnak számít. Alacsony árfekvéssel rendelkezik mind latex, mind habszivacs kivitelben. Ez a matrac szilárdabb profilú (ám mégis kicsit vékonyabb kivitel), két réteg poliuretán hab vagy szintetikus latex keverék. Összességében egy kényelmes matracról beszélünk, ám a szilárdsága nem épp a legmegfelelőbb, így aki a kemény matracokat preferálja, azoknak nem ajánljuk.

1. kép – a legjobb IKEA matrac

Előnyök: vékony kivitelű matrac versenyképes áron.

Hátrányok: kényelmetlen lehet a kemény matrachoz szokottaknak.

MAUSUND

Természetes latex matrac, közepesen kemény natúr

A MAUSUND javarészt (85%-ban) latexből és 15%-ban szintetikus habból tevődik össze. Érzékenyebb matracnak számít, mint a memóriahabos vagy a rugós matrac: a felső rétege gyapjú, amely az előbb említett latex és szintetikus habréteg fölött növeli a puhaságot. Az árát tekintve a legjobb IKEA matrac ezúttal nem az olcsó kategóriába esik bele, így érdemes átgondolni, hogy a kényelem számunkra mit jelent.

Előnyök: közepes keménységének köszönhetően alkalmas lehet azoknak is, akik a kemény matrachoz szoktak.

Hátrányok: az anyaga diszkomfort érzetet válthat ki.

MYRBACKA

Memória habszivacs matrac

A MYRBACKA egy habszivacs vagy szintetikus latex matrac, amelynek két rétege poliuretán hab vagy szintetikus latex keverék. A közepes keménységű memóriahabnak köszönhetően támaszt kap a váll és a csípő, hogy szilárdabban tudjanak elhelyezkedni, illetve, hogy a gerincnek is kényelmesebb legyen a pihenés. A rossz hír az, hogy a szilárdsága sajnos nagyon hamar elvész, ha sokat van használatban (már pedig miért ne lenne?), és első fekvésre kényelmetlennek is tűnhet.

Előnyök: a memóriahab sokunknak fontos előnyt jelent.

Hátrányok: tartóssága és a szilárdsága nem mindenki számára megfelelő.

HUSVIKA

Rugós matrac

A HUSVIKA matrac méretének köszönhetően (80×200) inkább a kihúzható ágyakhoz kompatibilis, vagy az egyszemélyes ágyakhoz. Egyaránt tartalmaz poliuretán habot és belső rugót. Poliuretán rétege nagyon vékony, szilárd és jól rugozó rugókkal rendelkezik. Többek között a HEMNES kihúzható kanapéhoz tudjuk ajánlani, ám sokan kicsit kényelmetlennek ítélték meg ezt a fajta legjobb IKEA matracot.

Előnyök: nagyon olcsó.

Hátrányok: nem a legkényelmesebb megoldás.

Az IKEA számos kiváló termékkel rendelkezik, így a matracok sem kivételek ez alól. Nyilván a legjobb IKEA matrac megtalálása egyénenként eltérő lehet, hiszen nem mindenki ugyanabból a perspektívából tekint egy matracra. Alacsonyabb áraik miatt néhány esetben előfordulhat, hogy a minőséget támadják, ám ennyire jó áron nem sok matrac van a piacon.