Legjobb IKEA kanapé

Legjobb IKEA kanapék

Az IKEA, többek között hazánkban is, még javában hódít, ami nem csoda, hiszen a bútorok ár érték aránya össze sem hasonlítható (vagy legalábbis kevés hasonló kaliberű versenytárssal rendelkezik) más nagyobb bútorgyártó céggel.

Éppen ezért nem meglepő, hogy több facebook fórumon is érdeklődnek az emberek, még a több évvel ezelőtt kapható termékeik iránt is. Cikkünkben megpróbáljuk felmérni, hogy melyik lehet a legjobb IKEA kanapé a jelenlegi kínálat és ár alapján.

HOLMSUND

3 sz. kinyitható kanapé, Nordvalla bézs

A kinyitható kanapé alapvetően több szempontból is jó választás lehet: könnyen és rövid idő alatt kényelmes fekhellyé alakítható, kihajtva 2 személy is kényelmesen elfér rajta, ezen felül az ágyneműt is egyszerűen el tudjuk rejteni, mivel tartozik hozzá egy ágyneműtartó rész is. Kiváló választás, ha kis m2-en kell osztoznia az embernek, mivel akár a nappaliból egy igényes hálószobát tudunk varázsolni. A bézs színnel pedig nehezen tudunk mellé lőni – egyszerűen kombinálható bármilyen másik színnel.

Ahogy azt cikkünk elején is említettük, a HOLMSUND kanapé is egy minőségi darab, ezért is válogattuk be a legjobb IKEA kanapék közé, hiszen a huzat még sűrű használat esetén is jól ellenáll a kopásnak, illetve könnyen tisztítható, mivel a levehető, sőt, otthoni mosógéppel is bátran kimoshatjuk (természetesen ügyelve a címkén lévő utasításokra).

1. kép – Holsmund 3 sz. kinyitható kanapé, Nordvalla bézs

EKTORP

3 személyes kanapé, Nordvalla fekvőfotellel, Nordvalla szürke

A legjobb IKEA kanapé kategóriánkban feltétlenül meg szeretnénk mutatni az EKTORP kanapét, amely azért különleges, mert egy fekvőfotel is tartozik a kényelmes kárpitozott kanapéhoz. Ne aggódj, a fekvőfotelt mind a jobb, mind a bal oldalhoz lehet csatlakoztatni. A háttámlához tartozó párnái rendkívül vastagok, így nem kell attól tartanunk, hogy csak belesüppedünk TV nézés közben. 😊

A kanapé huzata (az összes!) szintén mosható, mint a HOLMSUND esetében is, illetve itt is lehetőségünk van akár több féle huzatot vásárolni, hogy könnyen kombinálhassuk a lakásunkban kialakított dizájnhoz.

Ebben az esetben nekünk a szürke szín nyerte el a tetszésünket, mivel ez is egy elég semleges szín, könnyű hozzá kiegészítőket találni, ezen felül a színét jól tartja, 1-2 mosás után sem fogja elveszíteni az eredeti hatását.

2. kép – EKTORP 3 személyes kanapé, Nordvalla fekvőfotellel, Nordvalla szürke

VIMLE

2sz. kanapé, Farsta sötétbarna

Mivel sokan még mindig jobban preferálják a bőr kanapékat (ami érthető, hiszen igazán esztétikus és antik látványt nyújthat a megfelelő környezetben), úgy gondoltuk, hogy mi is bemutatunk egyet a legjobb IKEA kanapé kategóriában, hátha másik is kedvet kapnak hozzá. 😊

3. kép – VIMLE 2sz. kanapé, Farsta sötétbarna

Ezúttal a 2 személyes VIMLE kanapéra esett a választás, el is áruljuk, hogy miért. BŐVÍTHETŐ! Ez egy nagyon szerethető funkció véleményünk szerint, mivel ha bővül a család, vagy esetleg nagyobb lakásba/házba sikerül költöznünk, nem feltétlenül szükséges új kanapét vásárolnunk – egyszerűen csak kibővíthetjük egy újabb elemmel kedvenc IKEA kanapénkat. A habszivacsnak köszönhetően kényelmes ülőhelyet biztosít, a test megfelelő tartását tudja biztosítani.

A bőr nedves törlőkendővel, makacsabb folt esetén vizes szivaccsal tisztítható. azonban nem mosható! Talán ez az egyedüli hátránya ennek a kanapénak, viszont az IKEA kompenzálja ezt egy 10 éves garanciával. Valljuk be, ez azért nem jön rosszul, hiszen a bőr sűrű használat során természetesen kopni fog, tehát nagy csodát ne várjunk tőle, de még így is megéri ezt a kanapét választani, mivel az ára alapján kevés vetélytársa akad.

A lista hosszabb is lehetne a legjobb IKEA kanapékon belül, viszont mi próbáltunk kategóriánként egy-egy olyan IKEA kanapét, ami valóban meg is éri az árát. Ezek természetesen nem a legolcsóbb darabok, de tapasztalatból mondjuk, hogy valóban jó minőségű bútorok a kiválasztott darabok.

Neked melyik IKEA kanapé tetszik a legjobban a felsoroltak közül?