Legjobb Hajvégápoló Termékek 2021

legjobb hajvégápoló 2021

legjobb hajvégápoló 2021

Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztos Te is nagy gondot fordítasz a hajad egészségére. Több cikkünk is született már ebben a témában, így azokat is érdemes lehet megnézned, ha különféle hajápoló termékek érdekelnek, ám jelenlegi cikkünkben a legjobb hajvégápoló kerül terítékre.

A hajtöredezettségnek száma oka lehet. Az egészséges haj függ a belső kutikula átfedő pikkelyeitől, amelyek együtt tartják a szálakat. Amennyiben a pikkelyek szétesnek, a haj kiszárad és végül szétválik. Ez okozza a hajtöredezettséget, valamint a szöszösödést is.

Mik lehetnek a további befolyásoló tényezők?

  • Étkezési szokások: „az vagy, amit megeszel” tartja a mondás. Nincs ez másképp a hajápolásban sem. Ha a tested a megfelelő tápanyagokat megkapja, akkor a hajad sem fog „szenvedni”.
  • Stressz: tudjuk, hogy a stressz sok negatív dolgot művel a szervezetünkkel, miért is lenne kivétel a haj?
  • Szárazság: sajnos ebben az esetben a külső tényezők is hozzájárulhatnak a hajtöredezettséghez. Ügyelj arra, hogy olyan hajápoló termékeket használj, ami biztosítja a megfelelő hidratáltságot.
  • Hőkárosodás: nem kell bemutatni, hogy a magas hőmérsékleten „kezelt” haj mennyi mindenen megy át. Ha van rá lehetőséged, kerüld a magas hőmérsékleten való szárítást és vasalást.
  • Túlmosás: sokszor akkor okozod a legtöbb kárt a hajadban, ha túl gyakran mosod. Nem minden hajtípus igényli, hogy naponta mossák.
  • Törölköző: nem mindegy, hogy a törölközővel pontosan hogyan szárítod meg a hajad. Léteznek megfelelő technikák annak érdekében, hogy a legkevesebb sérülést okozd a hajadnak.
  • Helytelen fésülés: széles fogú fésűvel megelőzhető a hajtöredezés. A műanyag sörték használata nem ajánlott, ha meg szeretnéd óvni a hajad egészségét.
  • Hajvágás: talán úgy tűnhet, hogy a hajvágás károsítja a hajat, ám ez nem igaz! Ha már amúgy is töredezett a vége a hajnak, a hasadásai felfelé haladhatnak a haj teljes hosszában, és töréshez vezethetnek.

Rengeteg egyéb tényezőt tudnánk még felhozni, ami befolyásolja a haj egészségi állapotát, ám cikkünkben a megoldásra kerestük a válaszokat. Lássuk a legjobb hajvégápoló listát:

1. L’ORÉAL Professionnel Serie Expert Inforcer Brush Proof Leave-In Spray

A legjobb hajvégápoló ebben az esetben normál vagy törékeny hajvégű sorstársaink számára nyújthat előnyt. Biotin és B6 vitamin tartalmának köszönhetően a haj megkapja a szükséges tápanyagokat, így a haj szerkezete is javulhat. Már az első alkalmazás során megtapasztalhatjuk, hogy a hajformázás, fésülködés gyerekjáték, valamint a haj simább marad mindennemű olajbevonat nélkül, ám mégis jól védi a haj szerkezetét a külső negatív hatásoktól. A magas hőmérséklet nagy ellensége a hajnak, ám nehéz megállni, hogy ne formázzuk a hajat hajszárítóval vagy hajvasalóval, viszont, ha előtte ezt a hajvégápolót használod, nem lesz gond az említett folyamatokkal.

2. Kerasilk Control Rich Protective Oil

Ez a tápláló hajolaj finomít a göndör, nehezen kezelhető hajon, hogy sima és selymes legyen. Nem kimondottan csak hajvégápolóként szolgál, mivel formázhatóvá is teszi a hajat, így hajformázónak is nyugodtan lehet használni.

Emellett védi a hajat a nedvességtól, hullámosodástól, és ugyebár a hőtől is – hiszen ez a cél, a legjobb hajvégápoló tökéletes védelmet nyújt a hő ellen, hogy a haj ne töredezzen el. A keratinnak köszönhetően hajad megfelelően táplált és ápolt lesz, sőt, a rugalmasság is biztosított, így ez a termék szintén a száraz, vagy normál hajtípusokhoz ajánlott.

3. Kérastase Genesis Défense Thermique

A Kérastase termékcsalád élen jár a hajápolásban, így nem véletlen, hogy a legjobb hajvégápoló cikkünkben is megemlítjük őket. A Genesis Défense Thermique megvédi a hajat a minnapi sérülésektől, így elősegíti, hogy a haj továbbra is egészséges maradjon. A nevéből adódóan tökéletes védelmet nyújt a hő ellen, de ez nem minden! Használatával megelőzhető a gubanc, valamint a hajtöredezettség is nagy mértékben csökkenni fog – minimalizálja az összes sérülést, amit a hajadnak nap mint nap el kell viselnie.

Milyen előnyei vannak még a Kérastase legjobb hajvégápolónak? Kevesebb haj hullik ki fésülködés során, emellett a haj puhább, simább és selymes tapintású marad.

1. kép – A Kérastase az egiyk legjobb választás, ha a legjobb hajvégápolót keresed

4. Oribe Balzsam szürke, ezüst és fehér hajra

Cikkünkben természetesen a festett hajú hölgyek némi előnyt élveznek, hiszen hajfestés során sokkal nagyobb eséllyel károsodik a haj. Éppen ezért az Oribe balzsam a szürke/ezüst/fehér árnyalatú hajszíneknek „kedvez”. Nem a klasszikus értelemben vett hajvégápolóról van szó – ebben az esetben teljes körű védelmet kap hajzuhatagunk.

Akár természetes úton ősz a hajad, akár festve van, ez a balzsam mindenképp a hajad előnyére válik majd, hiszen köztudottan nehéz fenntartani azt a színárnyalatot, amely még nem nyúlik át sárgába. Ezzel a termékkel korrigálhatod a tónusokat, miközben a megfelelő nedvességet biztosítod hajad számára. A nedvesség megtartásával pedig elkerülhető a töredezett hajvég is, valamint védi a hajat a káros környezeti hatásoktól.

5. Living Proof Restore Perfecting Spray

Ez az „all-in-one” termék nemcsak a hőkárosodástól véd, hanem még UV-védelmet is nyújt (növényi és tengeri eredetű hatóanyagainak köszönhetően) a hajad számára, így a nap káros sugarai többé nem ellenségek. A haj egész nap sima és puha marad – a hidratáltság biztosított. A hidratálás hatalmas lendületét adja a száraz, sérült hajnak, hogy ne csak egészségesebbnek tűnjön, hanem valóban az is lehessen.

Emellett természetesen a szokásos alapvető feltételeknek is megfelel: nincs több gubanc, így kevesebb a törés is. A hővédelem akár 200 °C-ig biztosított – teljes védelem a hajnak, miközben erőt, simaságot és fényt ad neki. Kell ennél több?