Legjobb hajfonatok

Legjobb hajfonatok

Legjobb hajfonatok

Mint azt már sokszor hangsúlyoztuk előző cikkeinkben (legjobb sampon/ legjobb sampon korpás hajra), a hajunk nagyon sokat számít a külső megítélésünkben, így kulcsfontosságú, hogy az a megfelelő ápolást és törődést kapja. Ezenfelül még maga a haj stílusa is meghatározó lehet: össze van fogva, kiengedve hordod? Esetleg egy szép fonatot választanál? Cikkünkben ezúttal a legjobb hajfonatok nyomában voltunk, hogy ne csak feltétlenül a fodrásztól várjuk a csodát.

A hajfonatok már évezredek óta ismertek világszerte. Ez a hajviselet az egyik legsokoldalúbb, hiszen az egyszerűtől a legnyakatekertebb hajfonatokig elég széles skálán mozognak. Emellett bármilyen alkalomhoz illő hajfonat létezik: nem számít, hogy az irodában, iskolában, edzőteremben vagy esküvőn vagy, a hatás nem marad el. És ez még nem minden! A hajfonatok, természetesen, ha megfelelő minőségű hajjal vannak párosítva, akár még védelmet is nyújthatnak a hajszálaknak a különféle sérülésekkel szemben.

Szóval milyen hajfonatot érdemes választanod? Megmutatjuk. 😊

1. Francia hajfonat

Ha teljesen időtálló és nőies hajfonatok érdekelnek, akkor a francia hajfonat a neked való! Egyszerű hajviseletnek tűnhet elsőre, ám rengeteg helyzetben megállja a helyét, legyen az egy hirtelen szervezett (akár hivatalos) találkozó, vagy akár a szokásos edzés mellé is kellemes látványt nyújthat. Ha a hivatalos találkozóra választod ezt a hajviseletet, akkor próbálj meg kihúzni néhány tincset a romantikus hangulat érdekében. Bármelyik eset is legyen, a francia fonat tökéletes választás.

2. Holland hajfonat

A holland hajfonatok jellemzője, hogy a hajtövedet kissé megnöveli, így semmiképp sem fog a hajad laposnak látszani. Ha ismered a standard fonási technikát, akkor könnyű dolgod lesz, mivel a holland hajfonat szintén ezt a mintát követi. Mivel mindkét fonáshoz fokozatosan kell hozzátenni a hajrészeket, a holland fonatot néha „fordított francia fonatnak” is hívják. Szóval ha tetszenek a dupla hajfonatok, és készen állsz a hajfonást egy következő szintre emelni, akkor válaszd a holland hajfonatot.

1. kép – a hallond hajfonat az egyik legegyszerűbb, mégis a legkiemelkedőbb

3. Halszálka fonat

Fesztiválok során nagyon sok fiatal lány választja a klasszikus halszálka hajfonatot, mivel vonzza a tekintetet. Az egyik legegyszerűbben kivitelezhető hajfonatok közé tartozik, mivel nem tartalmaz bonyolult mintát. A hajadat apró részekre – körülbelül fél hüvelykre – kell szétválasztanod, és a nyomást, szorítást az egész hajfonaton meg kell tartanod, hogy elkerüld a fonat szétesését. Az a legjobb, hogy ezt a hajfonatot a fej bármely pontján elkezdheted, akár egy klasszikus francia vagy holland fonási technikával, így rövid és hosszú hajon egyaránt működik. A kettős fonat szintén nagyon divatos, így bátran ajánljuk.

4. Vízesés hajfonat

Az egyik leggyönyörűbb hajfonat, amit csak választhatsz, a vízesés. Ez a hajfonat a francia stílus egy módosított formája, viszont a különbség az, hogy a hajad felső részét fonod csak össze, a többit pedig szabadon hagyod, így létrehozhatod a lépcsőzetes hatást, plusz, ha laza hullámokat teszel a hajad többi részébe, még látványosabb az eredmény.

A szelíd, romantikus forma miatt nagy népszerűségnek örvend menyasszonyok és koszorúslányok körében is. Néhány virág még jobban feldobja ezt a hajfonatot.

5. Korona hajfonat

A legjobb hajfonatok közül a korona forma sem maradhat el. Különleges alkalmakkor, például esküvők vagy ballagások egyik legszebb kiegészítője lehet, mivel egy szolid, ám mégis hercegnős külsőt kölcsönös viselőjének. Van még egy jó hírünk! Ha csak simán el szeretnél rejteni 1-2 hibát a hajadból, vagy csak nem volt kedved megmosni, akkor is tökéletes korona fonatot tudsz készíteni. Elkészítésének legegyszerűbb módja az, ha a hajadat dupla holland vagy francia fonatba fonod, majd emeld fel mindkét oldalon és csavard rá az ellenkező oldalra a korona kialakításához.

+1 Ombre hajfonat

Ha Neked is ombre stílusban van festve a hajad, akkor az Ombre hajfonat a tökéletes választás lehet, mivel a természetes mintázat miatt a színek közötti átmenetek látványosan és lágyan jelennek meg.  Függetlenül attól, hogy a színátmeneted a klasszikus szőke-barna, vagy extrém zöld-kék, ez a hajfonat tökéletesen illeszkedik mindegyik színhez. Emellett, a hatszálú fonat még jobban feldobja az összhatást, egy próbát mindenképp megér.

Mivel jön a nyár, így bátran ajánljuk, hogy próbáld ki ezen hajfonatok egyikét, mivel mind-mind olyan külsőt tud kölcsönözni, amely bármilyen alkalomhoz illő lehet, így nem lőhetsz mellé. Ráadásul nyáron a tarkó jobb, ha néha szabadon van a meleg miatt, ezért a hajfonat viselése egy megfelelő forma lehet arra, hogy a kellemetlen érzetet elkerüljük. Természetesen, mindig vedd figyelembe, hogy a hajadnak és a fejbőrödnek mi lehet a legjobb – a túl szoros fonat megerőltető lehet a hajszálaknak és a fejbőrnek, a legrosszabb esetben akár hajhullást is eredményezhet.