Legjobb gamer egér

Amikor a legjobb gamer egér a téma, sok féle szempontot figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy az arany középutat választhassuk az ár és a teljesítmény között. Nem elég szimplán elmenni és megvenni a legdrágább egeret, amit találunk, hisz könnyedén előfordulhat, hogy nagy kis ár eltéréssel, sokkal több előnyt kaphatunk.

Az alábbiakban olyan egereket mutatunk be, melyeket az arany középutat keresve találtunk meg és próbáltunk ki, így bátran merjük ajánlani. A legjobb gamer egér az, amit keresel egy kiváló teljesítmény eléréséért kedvenc játékodban? Akkor ne is keress tovább, mi megtaláltuk Neked!

1. SteelSeries Rival 600

DPI: 12 000 | Jellemzők: Felemelés érzékelő, testre szabható súly, 60 millió kattintásnyi mechanikus kapcsoló

A Steelseries egyfajta reneszánszát éli 2018-ban, melynek legkiválóbb bizonyítéka a Rival 600-as egér. A testre szabható súllyal, az oldalsó gombok tökéletesen megfelelő számával, és az igazi RGB spektrum világítással a Rival 600-as a gamer asztal középpontja lesz. Ha az esztétikánál is tovább tekintünk, a Rival 600 sokkal teljesít, mint bármely más egér ebben az ár kategóriájában.Ami a legjobb gamer egérré teszi, az a 12 000 DPI-s szenzor, illetve a kényelmes mechanikus kapcsolók, sőt, még ezen is túlszárnyalva mélységérzékelővel is  rendelkezik, mely abban segít, hogy a kurzor akkor se csússzon el, ha az egeret felemeljük az egérpadról.


1.ábra: SteelSeries Rival 600 gamer egér

2. Corsair Dark Core RGB SE

DPI: 16 000 | Jellemzők: Qi vezeték nélküli töltés, Cserélhető oldalsó markolat, Omron kapcsolók, Teljesen programozható gombok, Dinamikus többszínű 3 zónás háttérvilágítás

A vezeték nélküli egerek elég ingatag hírnévvel rendelkeznek a gamerek körében már egy jó ideje, mely a reakcióidő és megbízhatóság alacsonyszintjének köszönhető. Ez azonban megváltozni látszik a Corsair Dark Core RGB SE eljövetelével. Különlegessége, hogy 1ms-es késleltetéssel, illetve 16 000-es maximum DPI-vel magasra teszi a lécet, s egyúttal az irányt is megmutatja vezeték nélküli társainak, s egyúttal vetekszik a vezetékes egerek teljesítményével is. Amennyiben mindez nem lenne elég, hogy az egyik legjobb gamer egérnek nevezzük, akkor érdemes megemlíteni még, hogy Qi vezeték nélküli töltéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a Corsair MM1000 Qi egérpadon játszva nem csupán az egér töltődik játék közben, de akár még a telefonunkat is tölthetjük vele.

2.ábra Corsair Dark Core RGB SE gamer egér

3. Logitech G903

DPI: 12 000 | Jellemzők: Vezeték nélküli töltés Logitech PowerPlay egérpadon, akár 24 óra akkumulátor élettartam (akár 32 óra, ha a LED ki van kapcsolva), PMW3366 optikai érzékelő, LightSpeed vezeték nélküli technológia

A Logitech egerek híresen rosszak voltak a magas késleltetési idejük miatt, ám korábban a G900-as modell bizonyította, hogy lehet ezt jól is csinálni. Bár a G903-as csak egykisebb fajta átdolgozásnak hat, azért bebiztosít minket ismételten arról, amiről meggyőződhettünk korábban is. A Logitech G903 egy kicsit megváltozott G900 design és a Logitech saját PowerPlay egérpadja, amely vezeték nélküli töltőként működik, a Logitech G903 egy drága, mégis kifizetődő befektetés. Egyfelől az ára eltántoríthat egyeseket, akik nem valószínű, hogy megvásárolják, ugyanakkor viszont egy nagy teljesítményű DPI vezeték nélküli egeret kapunk a pénzünkért, amely még Razer legjobbjaival is ringbe szállhat bátran a legjobb gamer egér címért.

3.ábra: Logitech G903 gamer egér

4. Razer Naga Trinity

DPI: 16 000 | Jellemzők: Cserélhető oldalsó lemezek, Razer chroma support, 1000Hz Ultrapolling

Ha arra készülsz, hogy az Alliance, netán a Horda oldalát képviseld a World of Warcraft – Battle for Azeroth nevű legújabb kiegészítőjében, akkor nem árt, ha rendesen felkészülsz a harcra. Ehhez a legjobb gamer egér társ lehet a Razer Naga Trinity. A Razer Naga egerei mindig is az MMO gamereket célozták meg, de a cég már nem csak ezt az egy réteget célozza meg ezúttal. A Naga Trinity-hez 3 oldallapot kapunk, melyek könnyedén cserélhetők attól függően, éppen milyen játékot játszunk, mi passzol leginkább a játékstílusunkhoz. ehhez adjuk hozzá az elképesztő 16 000 DPI-s 5G-s szenzort, illetve a Razer króm RGB világítást és nagyon könnyedén a ranglétra tetején találhatjuk magunkat, mindezt stílusos kinézettel.

4.ábra: Razer Naga Trinity gamer egér

5. Roccat Kone Aimo

DPI: 12 000 | Jellemzők: Több zónás RGB világítás, 10 programozható makró gomb, 4D Titan görgő

Első pillantásra megbocsájtható a feltételezés, hogy a Roccat Kone Aimo egy nehézkes, csak hardcore gamer egér lenne. Tévedés. A Roccat Kone Aimo még a gombok és az egérbútorok kialakítása ellenére is meglepően ergonomikus periféria, melynek következtében a kényelem nem jelenthet problémát még a leghosszabb játékok alatt sem. Az egyik legelterjedtebb RGB világítási felszereléssel, amit egy egérben láttunk, 10 programozható gombjával együtt ez az egyik legjobb gamer egér, amelyet 2018-ban lehet megvásárolni.

5.ábra: Roccat Kone Aimo gamer egér