Legjobb gamer billentyűzet

Te választod meg a fegyvered!
Ha gamer vagy, a legjobb gamer billentyűzet kiválasztását nagyon komolyan kell venned! A legjobb gamer billentyűzet több, csupán holmi játékvezérlőnél, vagy egy egyszerű eszkönél a gépeléshez. Számunkra ez ugyan annyit jelenti, mint a szamuráj számára a katana: ez önmagunk kiterjesztése, egyfajta önkifejezés, mely kapcsolatot teremt köztünk és a digitális világ között. Ha PC gamer vagy, akkor pontosan tudod, hogy mik a szükséges jellemzők a legjobb gamer billentyűzet számára. A következőkben bepillantást nyerhetsz a mi fegyvertárunkba, ugyanis megmutatjuk neked, szerintünk mit takar a legjobb gamer billentyűzet fogalma!

 

Razer Ornata Chroma

Az Ornata Chroma mindent elér a funkcionalitás és a stílus szempontjából. A látszólag alulbecsült billentyűzetet a Chroma színek fényesen megvilágítják, és a tábla Mecha membránja gyors, érzékeny és olyannyira tapintható, amennyire ez elvárható ebben az árkategóriában. A gomb lenyomásai enyhén zavarhatják a kifinomult hallással rendelkezőket, de ez a zaj nem jelent problémát, amint megtapasztaljuk mit is nyújt teljes egészében ez a billentyűzet.

1.ábra: Razer Ornata Chroma

Annál zavaróbb a mellékelt csuklótámasz, mely bár elengedhetetlen, ha a legjobb gamer billentyűzet forog szóban, de mégis azt javasolnánk, amennyiben átlagosnál nagyobb kezeid vannak. Bár a kezek pozícionálása olyasmi, amit szokni kell a billentyűzetek esetében, mégis a kéztámasszal kiegészítve teljesen hihető, hogy sikerült egy olyan billentyűzetet teremtenie a Razernek, ami minden felhasználó számára megfelelő lehet.

2.ábra: Razer Ornata Chroma

Összességében tehát az Ornata Chroma esetében a Razer olyan innovatív, mechanikai megoldásokat alkalmazott, melyek megérnek egy misét mindenképp. Ezen felül olyan terméket dobott a piacra a Razer ezzel a szépséggel, mely erőteljes, jól teljesít, és a néhány apróbb, zavaró tényező ellenére is gyönyörű. Nálunk ezért jó eséllyel indul a legjobb gamer billentyűzet címért.

 

SteelSeries Apex M750

Amiért neveztük a SteelSeries Apex M750-et a legjobb gamer billentyűzet címre az csupán annyi, hogy tökéletesen megfelel arra a célra, amire rendeltetett: játékra. Teljesen megbízható „fegyver”, és karácsonyfát megszégyenítő fénnyel képes világítani. Erőteljes felépítése szintén bizalomra ad okot.

3.ábra: SteelSeries Apex M750

Mindazonáltal ahogy az egy multifunkcionális billentyűzethez illik, a hátrányok is kezdenek gyülekezni. Sajnos ez a billentyűzet is viszonylag hangos, valamint a gombok nehezebb lenyomása nem teszi túl praktikussá a gépeléshez. Amennyiben már jártas vagy a SteelSeries termékcsaládban, és más kiegészítőid is vannak a gépedhez (például az egyik előző cikkünkben említett SteelSeries Rival 600), úgy neked ez lehet a legjobb gamer billentyűzet, mely a gamer felszerelésed kemény magját fogja képezni.

4.ábra: SteelSeries Apex M750

Összegezve a SteelSeries Apex M750 egy tökéletesen kompetens és kényelmes billentyűzet. Az ára tökéletes összhangban áll a többi top kategóriás RGB billentyűzettel, ugyanakkor sokkal kifinomultabb dizájnt képvisel, mint versenytársai. Mind ezek ellenére azonban nem elég erős szoftver terén ahhoz, hogy az esport közösséget támogassa, így bár nálunk előkelő helyezést kapott, és remek élményt képes nyújtani – így ajánljuk is a gamer közösségnek nyugodt szívvel, kicsit lemaradt a legjobb gamer billentyűzet címről.

 

Corsair K95 RGB Platinum

Függetlenül attól, hogy a K95 RGB Platinum egy gyönyörűszép billentyűzet kiváló kapcsolókkal, felsőkategóriás világítással, illetve külön média gombokkal, melyek ugyan iparági standard-nak kellene, hogy legyenek, de sajnos még sem így van. Az, hogy hangot egy kis tekerős szabályozóval állíthatjuk, és nem a gombokkal, természetessé válik és nem is akar az ember váltani ezután. Kell még ennél több, hogy odaadhassuk a legjobb gamer billentyűzet címet ennek a szépségnek? Nekünk kellett. 🙂

5.ábra: Corsair K95 RGB Platinum

Az előzőkhez adjuk hozzá azt a tényt, hogy a Corsair szoftverei az elmúlt években hihetetlen mértékben javultak, hogy a makró billentyűk száma hatra lett csökkentve, valamint a logo terén is visszatértek a jó öreg tengeri medve ábrához. Ezek alapján itt is kijelenthetjük, hogy jelenleg a piacon a K95 RGB Platinum a legjobb gamer billentyűzet.

6.ábra: Corsair K95 RGB Platinum

Ahogy azonban nem mindenki képes, vagy akar megfizetni egy luxusautót sem, úgy ezt a kiváló billentyűzetet sem óhajtja mindenki megvenni. Azonban aki nem elégszik meg bármivel, és a legjobbat akarja, annak minden kétséget kizáróan EZ a legjobb gamer billentyűzet. Viseljétek büszkén! 🙂

 

Amennyiben kérdésetek lenne a fentebb említettekkel kapcsolatban, vagy már próbáltátok valamelyiket, kérlek, osszátok meg véleményeteket nyugodtan a komment szekcióban. 🙂

Előre Gamerek!