Legjobb filmes idézetek – Top 10 filmes idézet

Legjobb filmes idézetek

Legjobb filmes idézetek

Mindenkinek vannak kedvenc filmjei, és az egészen ikonikus filmekben van még valami plussz, ami megragad a néző fejében. Lehet ez egy kép jelent, egy hang, egy mozdulat vagy egy nagyon ütős mondat. Mi most kizárólag egy dologra fókuszáltunk, ez pedig a legjobb filmes idézetek. Nyilván a lista mindenki számára más és más lehet, de mi igyekeztünk 100%-ban olyan legjobb filmes idézeteket összeszedni, amelyek még egy hobbi filmező számára is ismerős lehet. 😊

1. „Az erő legyen veled!”

Úgy gondoljuk e sor a legjobb filmes idézetek egyik alkotóeleme is lehetne. A Star Wars franchise alatt számtalan karakter szájából elhangzott ez a mondat, bár először Han Solo mondta ki még 1977-ben. Azóta szinte szállóigévé vált a film szereplői és rajongói között is ez a mondat, sőt még külön napot is szenteltek neki, ez pedig a Május 4, a hivatalos Star Wars nap (May the force be with you – így hangzik angolul, de sokan viccesen úgy mondják „May the Fourth be with you” ami annyit tesz, hogy Május 4.-e legyen veled 😊 ).

2. „Teszek neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot.”

A Keresztapa trilógia egyik leghíresebb idézete a fentebb olvasható sor, ami Michael Corleone szájából hangzik el 1972-ben. Hihetetlen, de ezt a sort mai napig előszeretettel használják üzleti tárgyalások előtt is, természetesen viccesen.

1. kép – A harcosok klubja c. film is alkotott legjobb filmes idézetet

3. „A Klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról.”

A legjobb filmes idézetek 3. helyezését a Harcosok klubja ikonikus idézete nyerte meg, amely 1999-ben hangzott el Tyler Durden szájából. A film érdekessége, hogy Edward Norton és Brad Pitt is nagyon komolyan készült a szerepre, mindketten boksz, tae kwon do és birkózó órákat vettek annak érdekében, hogy a filmben 100%-osan hitelesek legyenek. Szerencséjükre megkapták a szerepeket, pedig elég nagy volt az esély rá, hogy Matt Damon-t és Sean Penn-t választja a rendező. Úgy gondoljuk, jó döntést hoztak a választásaikkal.

4. „Én vagyok az apád!”

Az egyik leghíresebb és leghibásabban idézett filmes idézett. Sokan úgy gondolják, hogy a teljes idézet úgy szól „Luke, én vagyok az apád”, de ha igazán figyelmesen megnézzük ezen Star Wars film ikonikus jelenetét, akkor észrevehetjük, hogy a Luke szó nem szerepelt a szavak között.

5. „Miért vagy ilyen komoly?”

A legjobb filmes idézetek között nem sok olyan szerepel, ami egy 2008-as filmben hangzott el és ikonikussá vált. Úgy gondoljuk, ezt a sort nem is kell tovább ecsetelnünk, Heath Ledger színészi munkásságát senki se vonja kétségbe és ezzel a sorral még inkább ráerősített tehetsége fényére.

6. „A nevem Bond. James Bond”

Ki ne ismerné a világ kedvenc titkosügyökének bemutatkozó idézetét? Nyilván, itt van a mondatnak a helye a listán! Nagyon vicces, hogy Ian Fleming, aki megalkotta James Bond karakterét próbálta kiválasztani a legunalmasabb, legközönségesebb nevet karaktere számára és álmában se gondolta volna, hogy ilyen ismertségre tesz szert.

7. „Halott embereket látok!”

Amint Haley Joel Osment kimondja a fenti sorokat, a kamera Bruce Willis arca fölé fordul. Az aggódó producer, Frank Marshall, azt gondolta, hogy ez a jelenet teljesen lebuktathatja a film fordulatát, azonban a film premier vetítés után hamar kiderült, hogy ez egy felesleges félelem volt a rendező részéről.

8. „Visszatérek!”

Bátran kijelenthetjük, hogy a Terminátor szállóigéje nem is volt kérdés, hogy kiemelt helyezést fog kapni a legjobb filmes idézetek listánkon. Eredetileg kicsit másképpen hangzott volna ez a sor, de Arnold megkérte James Cameron-t, hagy mondja a saját elképzelése szerint a szöveget, mert így szerinte sokkal gépiesebben hangzik. Hát bejött neki. 😊

9. „Köszönjetek a kis barátomnak!”

Al Pacino M203 gránátvetője, amelyet kizárólag „A sebhelyesarcú”-hoz gyártottak, közel 54.000 dollárért kelt el egy aukción. Vajon a vásárlója hányszor játszotta el az epikus jelenetet otthonában?

10. „Utak? Ahová mi megyünk ott nincs szükség utakra!”

Az 1985-ös Vissza a jövőbe című film igazi klasszikusa is felkerült a legjobb filmes idézetek listánkra.

Tisztába vagyunk vele, hogy ez a lista szinte végtelenségig mehetne, és biztosak vagyunk abban is, hogy nem mindegyik idézet szerepel a 10-es listánkon, amit Te szíved szerint felraktál volna. Számodra mik a legjobb filmes idézetek? Mi az amit feltétlenül felraktál volna a Top 10-es listára? 😊