Legjobb film lejátszó 2020

1. kép - A legjobb film lejátszó 2020-as lista legnagyobb kedvence: VLC Media Player

1. kép - A legjobb film lejátszó 2020-as lista legnagyobb kedvence: VLC Media Player

A legjobb film lejátszó segítségével egy percig sem kell azon aggódnod, hogy vajon a letöltött filmedet letudod e játszani vagy sem. Sőt, még azon sem fogsz idegeskedni, hogy milyen extra codec-re vagy plugin-ra lesz szükséged, hiszen a legjobb film lejátszó esetében az említett dolgok nem kérdésesek.

Sajnos a PC és a Mac videó lejátszók gyakran limitáltak az említett esetekben, így további alternatívák után kell nézned, ha szeretnél egy bombabiztos lejátszó programot. A jó hír viszont, hogy egyáltalán nem lehetetlen megtalálni a legjobb film lejátszót, hiszen jobbnál jobb programok elérhetőek jelenleg is a piacon. Lássuk tehát a legjobb film lejátszó 2020-as listánkat, ahol 5 jelöltet gyűjtöttünk neked, azért, hogy te maximális élménnyel élvezhesd filmjeidet. A listánk segítségével garantáltan megoldódik az említett problémád és neked csupán egy dolgod marad: kiválasztani, hogy ma este milyen filmet szeretnél megnézni!

1. VLC Media Player

A VLC Media Player a jelenleg elérhető, legjobb ingyenes film lejátszó. Legyen szó MacOS, Windows, Android vagy iOs operációs rendszerekről, a VLC Media Player nem fog csalódást okozni egyik felületen sem. A program teljesen ingyenes, képes lejátszi 360 fokos videókat és bármilyen filmet, sorozatot akár 8K felbontásban is. A legnagyobb kihívás a programmal kapcsolatban talán az, hogy olyan videó formátumot találj, amit nem tud lejátszani. Elképesztő, hogy a program milyen formátum adatbázissal rendelkezik, csapatunknak egyelőre nem sikerült olyan videó fájlt találnia, amit ne lenne képes lejátszani a VLC Media Player.

1. kép – A legjobb film lejátszó 2020-as lista legnagyobb kedvence: VLC Media Player

Funkcionalitását tekintve a VLC Media Player nem fog csalódást okozni, hiszen segítségével módosíthatod a lejátszandó videók beállításait, így lehetőséged nyílik a lejátszási, hang minőségek javítására is. A program a feliratokkal is könnyedén megbirkózik, csupán add hozzá a felirat fájlt a lejátszandó médiaanyaghoz és már kész is vagy. A feliratok szövege tetszőlegesen kicsinyíthető, nagyítható így szinte bárki tökéletesen olvashatja a szöveget, amennyiben a kiválasztott filmed nem rendelkezik saját nyelvi szinkronnal.

A VLC Media Player legnagyobb hátránya, hogy sokkal többet tud, mint amit mutat. A felhasználói felület megismerése akár több órába is telhet, az ember gyakran később döbben rá, hogy mennyi mindent tud ez a kis film lejátszó. Egy szónak is száz a vége, a VLC Media Player büszkén csípte meg a legjobb film lejátszó 2020-as lista 1. helyezését.

2. GOM Player

A GOM Player tökéletes alternatívája lehet a VLC Media Player-nek. Ugyanúgy képes 360 fokos, 8k videók lejátszására, sőt még arra is lehetőséget nyújt, hogy YouTube tartalmat nézz a programon keresztül. A GOM Player csapatunk szerint barátságosabb és egyszerűbb felhasználói felülettel rendelkezik, mint a VLC Media Player, ami mindenképpen pirospont érdemel a fejlesztőcsapatnak. A formátumok tekintetében szintén nem ismert korlátokat, szinte bármilyen videóanyagot képes lejátszani, sőt még arra is lehetőséget biztosít, hogy kivetítsd számítógéped képernyőjét tvdre, projektorodra. A szoftver egyetlen hátránya, hogy telepítés közben más, kéretlen programok is települni fognak a számítógépedre, így mindenképpen érdemes felkészülnöd, hogy a sikeres telepítést követően azonnal szükséges lesz 1-2 törlés is. A GOM Player kétségtelenül megérdemelte a 2. helyezést a legjobb film lejátszó 2020-as listánkon.

3. 5KPlayer

Az 5KPlayer nem csupán egy film lejátszó program, igazán hasznos társad lehet akkor is, ha szeretnéd megfelelően rendszerezni teljes videókollekciódat. A szoftver lehetőséget biztosít, hogy teljes filmtáradat beimportáld a programba, így nem szükséges egyesével megkeresni kedvenc filmjeidet számítógépeden, hiszen minden egy helyen a programon belül. Előző jelöltjeinkhez hasonlóan az 5KPlayer-nek nem okoz gondot se a 360 fokos videó, se a 8k felbontás és egyaránt támogatja a Windows és macOS operációs rendszereket is.

A szoftver egyetlen hátránya, hogy az ingyenesség ára néhány kéretlen reklám, amelyek természetesen nem filmezés közben jelennek meg, hanem a beállítások különböző felületein, ami olykor igen zavaró lehet, de természetesen ez igen csekély áldozat egy ilyen szuper program esetében. Az 5KPlayer szintén egy remek választás lehet filmnézésekhez, ezért is soroltak a 3. helyre a legjobb film lejátszó 2020-as listánkon.