Legjobb elektromos fogkefe

A legjobb elektromos fogkefe

A legjobb elektromos fogkefe

Életmódunk változása táplálkozásunkban is komoly következményeket okozott, ami negatívan hat fogaink egészségére, ezért tölt be egyre fontosabb szerepet a fogmosás életünkben és ezért láthatunk az üzletek polcain olyan sokféle, fogaink épségét garantáló terméket. A Karácsonyi és újévi időszakban még nagyobb igénybevételnek van kitéve fogsorunk. Mai tesztünkben a legjobb elektromos fogkefe jellemzőiről olvashattok.

Aki használt már a hagyományos mellett elektromos fogkefét, bizonyára tudja mekkora különbség tapasztalható a tisztítás hatékonyságában az elektromos fogkefe javára. Ugyanis a hagyományos fogkefe nem éri el minden helyet megfelelően és az adott ember fogmosási technikája nagyban befolyásolja hatását. Hazánkban nincs nagy kultúrája a fogápolásnak, legtöbben csak ár vagy márka alapján választanak fogkefét és a mosási technika is hagy kívánnivalót maga után, ami később megbosszulja magát és súlyos összegekbe kerülhet helyrehozni, a fájdalomról nem is beszélve. Éppen ezért fontos, hogy amennyire csak tudjuk ápoljuk fogainkat.

A szép mosoly fél siker
A szép mosoly fél siker 🙂

Választásunk az Oral-B TriZone 500 elektromos fogkeféjére esett, különlegessége, hogy a leggyakrabban alkalmazott forgómozgással ellentétben a fej percenként több, mint tízezer oldalirányú mozgást végez a hatékony tisztítás elérése érdekében. Ezt az állítás klinikai tesztek is alátámasztják, sőt korábban az év elektromos fogkeféjének is választották ezt a típust. A fogkefék esetében nagyon fontos a sörték kialakítása is, az Oral-B TriZone 500 elektromos fogkeféje hármas hatású mélytisztító sörtékkel rendelkezik, ami a nehezen elérhető helyekről, mint pl. a hátsó fogak is képes eltávolítani a lepedéket, ennek köszönhetően akár 2x hatékonyabb tisztítás érhető el vele, mint hagyományos fogkefével. Akinek nem elegendő a sztenderd fejkialakítás, pótfejek segítségével még inkább testreszabhatja elektromos fogkeféjét. A kiegészítő fejek segítségével javítható a fogközök tisztításának hatékonysága. Nem mellékesen ár-érték arányban is a piac egyik legjobbja.

A fogorvosok nem győzik hangoztatni a helyes fogmosási technika fontosságát, ami minimum 2 percig kell tartson. Az Oral-B általunk tesztelt elektromos fogkeféje ebben is segítséget nyújt, hiszen beépített időmérővel ellátott, így folyamatosan nyomon követhetjük mennyi idő van még hátra az ajánlott két perc eléréséig. Nem lehet elégszer hangoztatni azt sem, hogy a túlzásba vitt nyomás a zománc sérülését, kopását okozhatja, erre is megoldást kíván a legjobb elektromos fogkefe, hiszen beépített nyomásmérőjének köszönhetően képes figyelmeztetni a felhasználót, ha túl erősen mossa fogait. Az Oral-B TriZone 500 elektromos fogkefe tervezésekor az ergonómiát is szem előtt tartották a tervezők, ami abban nyilvánul meg, hogy markolata kézre áll, vízálló, gumírozott kialakítása pedig tovább könnyíti használatát.

A legjobb elektromos fogkefe
Oral-B Trizone 500

Összességében nagyon ajánljuk az Oral-B TriZone 500 elektromos fogkefét azok számára, akik egy középkategóriás, kiváló ár-érték aránnyal rendelkező elektromos fogkefét szeretnének. Általános felhasználók számára tökéletes választás, hiszen nagyon hatékonyan képes eltávolítani a lepedéket és felfrissíteni fogainkat, emellett nagyon könnyen és kényelmesen használható készülék néhány extra funkcióval. Mellette szól még az egyedi igények kielégítését lehetővé tevő pótfejek elérhetősége és a gyártó által vállalt 2 éves garancia is.