Legjobb edző eszközök otthoni edzéshez

1. kép - legjobb edző eszközök otthoni edzéshez

1. kép - legjobb edző eszközök otthoni edzéshez

A legjobb otthoni edzőgépek cikkünk után most olyan eszközöket szeretnénk bemutatni Neked, amelyek 100%-ban alkalmasak teljes tested leedzésére akár otthonodban is. A listánk összeállítása során igyekeztetünk olyan eszközöket felsorakoztatni, amelyek ár-érték arányban kedvezőek, kevés helyet foglalnak, és nem igényelnek túl nagy ismeretet kezelésük tekintetében.

A különböző otthoni edzéstervek robbanásszerű népszerűségre tetettek szert az elmúlt egy évben, hiszen mindenki igyekszik fitt maradni annak ellenére, hogy jelenleg az össze konditerem zárva tart a koronavírus miatt. Csapatunk tagjai a kialakult helyzet ellenére is aktívan eddzenek otthon és most ehhez szeretnénk neked is egy kis inspirációt adni!

Lássuk tehát az általunk preferált legjobb edző eszközöket otthoni edzésekhez!

1. Multifunkciós húzódzkodó keret

A multifunkcionális keret óriási szolgálatot nyújthat felsőtestünk edzésével kapcsolatban. A keret választásánál mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy kizárólag olyan keretre essen a választásunk, ami támogatja a szűk és a széles húzódzkodást is. A szűk húzódzkodás során sokkal nagyobb hangsúlyt kap a karunk, míg a széles változat esetében inkább a hátizomra nehezedik a terhelés.

Természetesen egy ilyen keret nem csupán a karunkat és a hátunkat tudja tökéletesen megedzeni, de akár hasedzéseink alapját is képezheti. A különböző lábfelhúzó gyakorlatok lógás közben hatékonyan képesen erősíteni hasizomzatunkat, így ha beszerezted ezt az edző eszközt mindenképpen adj neki egy esélyt!

Merül fel ezek után a kérdés: vajon kihasználható még a leírtaknál is jobban a multifunkcionális húzódzkodó keret? A követkető eszköz megadja a választ a kérdésre!

2. Gumiszalag, gumipánt

A különböző ellenállással rendelkező gumiszalagok és gumipántok szinte a testünk összes izmát képesek megedzeni, ha rendelkezünk a szükséges tudással a végezhető gyakorlatokkal kapcsolatosan. A gumiszalagokat akár átfűzhetjük a multifunkcionális kereten, így szinte azonnal egy konditeremben fellelhető csigás megoldást tudunk megvalósítani otthonunkban.

1. kép – legjobb edző eszközök otthoni edzéshez

Lehúzás, nyakhoz húzás, archoz húzás – csak néhány gyakorlat amit azonnal kivitelezhetünk ha a húzódzkodó keretünket gumiszalaggal párosítjuk. Természetesen a szalagok önmagukban is használhatók és ahogy említettük, egy kis kreativitással szinte bármelyik testrészünket megedzhetjük velük. Mindenképpen érdemes néhány YouTube videót megnézni a végezhető gyakorlatokkal kapcsolatosan, ha szeretnénk maximálisan kihasználni gumipántjaink lehetőségeit. Mi úgy gondoljuk, hogy a gumiszalagoknak mindenképpen itt a helyük a legjobb edző eszközök otthoni edzéshez listánkon!

3. Kettlebell

A kettlebell már évek óta a köztudatban van és nem véletlenül: segítségével nem kizárólag izom tömegre, de egyben állóképességre is szert tehetsz. Ha nem csupán a vizuális látvány érdekében edzel, de szeretnél erős is lenni, akkor mindenképpen javasoljuk a kettlebell kipróbálását számodra is. Sajnos a kettlebellek kicsit nagyobb pénzügyi ráfordítást igényelnek, mint a korábban említett két eszköz és nem ritka, hogy fejlődésednek köszönhetően újabb és újabb darabbak kell bővíteni már meglévő készletedet. Fontos megjegyeznünk, hogy néhány kettlebell gyakorlat igen veszélyes lehet, ha nem a megfelelő módon történik a kivitelezésük, így mindenképpen javasoljuk, hogy egyeztess egy személyiedzővel, mielőtt ezt az eszközt választod otthoni edzéseidhez. Hidd el, megéri szakértőkkel beszélni annak érdekében, hogy elkerülj egy-egy életre szóló sérülést.

4. Kézi súlyok

A legjobb edző eszközök otthoni edzéshez listánkon természetesen helyet kaptak a klasszikus kézi súlyok is. A kézi súlyok a gumiszalagokhoz hasonlóan szinte bármilyen izomzatot képesek lefedni, azonban a fejlődésed érdekében lehet, hogy újra és újra nagyobb és nagyobb súlyokat kell majd vásárolnod. Ezen felül nem árt, ha egy padot is veszel a súlyokhoz, így szinte azonnal maximalizálni tudod az elvégezhető gyakorlatok számát. Ahogy Te is láthatod a legjobb edző eszközök otthoni edzéshez listánkon igyekeztünk olyan eszközöket felsorakoztatni, amelyek bármilyen edzéssel kapcsolatos igényt képesek lefedni. Válaszd ki a számodra legtesthezállóbb eszközt, mélyitsd el tudásodat a gyakorlatokkal kapcsolatosan és meg se állj addig, amíg nem éred el a célodat!