Legjobb Driver kereső

Mire is jó a legjobb driver kereső? Nos, a más néven illesztőprogram-frissítő eszköznek is nevezett program pontosan azt teszi, amit valószínűleg mind gondolunk – segít frissíteni néhány régebbi verziójú, vagy akár az összes Windows rendszerben telepített eszközillesztőt a számítógép hardveréhez.

Ezek az ingyenes illesztőprogram-frissítő programok megkönnyítik a számítógépen lévő driverek által használt illesztőprogramok frissítését.  Amennyiben rendelkezünk a legjobb driver kereső programmal, nem kell többet eszközkezelővel bajlódnunk, és nem kell megtalálnunk a megfelelő illesztőprogramot hosszas keresések után a hardverkészítőtől direktbe.

Ha Te is a legjobb driver kereső programot kutatod, íme elhoztuk neked a top 3 jelöltünket, tarts velünk!

  1. Driver Booster

A Driver Booster a legjobb driver kereső program az ingyenes kategóriában. Ez kompatibilis a Windows összes verziójával, és egyszerűvé teszi az illesztőprogramok frissítését. Az illesztőprogram Booster programja úgy tervezhető, hogy automatikusan megtalálja az elavult illesztőprogramokat. Ha új frissítéseket találunk így könnyen elkezdhetjük letölteni őket a Driver Booster programból, így nem kell az interneten böngésznünk, hogy naprakész drivereink legyenek. Az illesztőprogram telepítése előtt láthatjuk, hogy az új driver verziója összehasonlítható az aktuálisan telepített illesztőprogrammal, és valljuk be, ez előnyös.

Továbbá a beállításokban lehetőség van az illesztőprogramok telepítésére a háttérben, amely elrejti a telepítő varázslókat és egyéb felugró üzeneteket. Ez hasznos, így nem kell a sok idegesítő ablakot végig kattintgatnunk, illetve nem zavarnak meg minket egyéb teendőinkben az új driver telepítésekor.

A Driver Booster a Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszerekben működik.

2. Free Driver Scout

A Free Driver Scout is egy igazi remekmű a legjobb driver kereső kategóriában, mivel igazi automatikus frissítést biztosít. Ez azt jelenti, hogy a program automatikusan megkeresi a szükséges frissítéseket, automatikusan letölti, majd telepíti azokat anélkül, hogy bármilyen akció meghozását kérné tőlünk, ami egyedi ennél a programnál. A Free Driver Scout egy másik nagyszerű tulajdonsága, hogy képes az illesztőprogramok biztonsági mentésére és visszaállítására. A program lehetővé teszi egyes illesztőprogramok egy részének biztonsági mentését, és ha szükséges, újra visszaállítja őket.

1.ábra: Driver Scout

A Free Driver Scout programba alapból be van építve egy másik, szuper hasznos dolog, amit OS migrációs eszköznek hívnak. Ezt akkor futtatjuk, ha egy másik, eltérő Windows operációs rendszert telepítünk a gépünkre. Lényegében amit csinál, hogy megtalálja az új operációs rendszerhez tartozó eszközillesztőket és egy külön helyre menti el őket, mint például egy flash drive-ra. Majd mikor az új operációs rendszer felkerült a gépünkre, ugyan ezt az eszközt használva visszaállítja az egyes, operációs rendszer specifikus driver-eket, így nem kell újra megkeresnünk és letöltenünk őket.

Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszerekkel is működik

3.DriverPack Solutio

A DriverPack Solution minden legjobb driver kereső program közül a legegyszerűbb felhasználói interfésszel rendelkezik. Csupán néhány gomb, és teljesen egyszerű felület elosztás jellemzi, ami hasznos tud lenni, ha nem szeretjük a bonyolult dolgokat. Ennek a programnak még egy nagy előnye, hogy támogatja az ömlesztett letöltéseket és az automatizált telepítéseket, így nem kell minden telepítő varázslón keresztül kattintanunk. Az első megnyitás alkalmával választhatunk, hogy automatikusan letöltjük és telepítjük az összes illesztőprogramot, vagy manuálisan választjuk ki, hogy mely driver-eket kívánjuk frissíteni. Alapvetően a program rendelkezik egy alap rendszer információval a gépünkről, valamint egy olyan letöltést vezérlő résszel, mely segít a javasolt szoftvereket könnyedén a gépünkre varázsolni.

A DriverPack Solution támogatja a Windows 10, 8, 7, Vista és XP operációs rendszert.

Reméljük, hogy ismét sikerült valami hasznosat hoznunk nektek, ha kérdésetek, vagy kommentetek lenne, a hozzászólás szekcióban várjuk szeretettel. 🙂