Legjobb dekorációs ötletek 2020

Legjobb dekorációs ötletek

Legjobb dekorációs ötletek

Fel szeretnéd frissíteni otthonodat, de korlátozott a költségvetésed és kevés időd van rá? Nem is gondolnád, de olyan apróságokkal is fel tudod dobni a hangulatot, mint például egy színes villanykörte vagy egy új díszpárna. Ezek a kicsinek tűnő változtatások felfrissítik a teret, valamint divatos és időtálló vizuális látványt nyújtanak számodra, és a vendégeid számára egyaránt. Csapatunk a legjobb dekorációs ötletek cikket pontosan arra az esetre találta ki, ha valaki egy kis újdonságra vágyik.

Hangulatos olvasó kuckó

Nincs még a lakásodban olvasósarok? Ha ennek az volt az oka, hogy nincs elég hely az ingatlanban, akkor gondolkozz egy kicsit okosabban: tervezd át a nappali helyiséget úgy, hogy minden igényedet kielégítse. Például a nappali lehet társalgó, valamint olvasó helyiség is. Nézz ki egy kényelmes hintaszéket vagy egy különleges fotelt, helyezd el a tér egyik kis zugába egy állólámpával, és máris minden rendelkezésre áll, hogy egy jót szórakozz kedvenc könyved társaságában.

Ne félj a sötét színektől

Kísérletezz kicsit a sötét színekkel: igaz, sokan mondják, hogy ezek a színárnyalatok szűkítik a helyet, de szerintünk a hálószoba lágy, fekete színének köszönhetően különlegesnek, sőt, meghittnek is érezheted magad. Mi a jó még a feketében? Minden szín megy hozzá! Gondolj bele, ha például fehér színű bútorokat vásárolsz hozzá, azok kellően ki fognak emelkedni, ellentétben egy fehér színű falfesték mellett. Ha a legjobb dekorációs ötletek között keresgélsz biztos lehetsz benne, hogy ez mindenképpen annak fog számítani.

Rendszerezd újra a könyvespolcod

Tudtad, hogy nem csak a hagyományos könyvespolcokon tárolhatod hőn szeretett könyveidet? Próbálj ki akár egy hagyományos fa széket, vagy egy sík vonalvezetésű létrát. Meglátod, ha megtöltöd könyvekkel ezeket a tárgyakat, a hatás biztos, hogy nem marad el. Tegyél a könyvek mellé egy kis vázát vagy egy kaspós növénykét, és máris vittél egy kis színt az összeképhez. Ne feledd: az élénk színek jobban kiemelkednek!

1. kép – a legjobb dekoráció az egyszerűségre törekszik

Birka szőrme? Miért is ne?

Nyugi! Nem azt mondjuk, hogy máris ugorj neki egy birkának. Szerencsére vannak műszőrméből készült szőnyegek is, ha Te is állatvédő vagy. Ha otthonodban bármely területet kissé szigorúnak és unalmas érzel, a szőrme hozzáadása elképesztő megoldás lehet. Mivel alapvetően ez egy meleg, kényelmes hangulatot sugároz, karácsonyi dekorációként is kiválóan szolgál. Az árukat tekintve is megéri elgondolkozni egy ilyen darabbal feldobni a lakást.

Dobd fel a mosdót

Persze, a mellékhelyiség általában egy apró szoba, ami nem elegendő ahhoz, hogy használható dekorációt adjunk hozzá. Pedig lehetséges! Hagyd a fenébe a snassz fehér színt, és válassz egy megnyugtató, például púder árnyalatot. De ez még nem minden! Miért is hagynád a falakat üresen? Keress ehhez a témához alkalmazkodó képeket, és máris nem lesz olyan unalmas ez a pici helyiség sem.

Cserélj le mindent szezonálisan

Mire gondolunk? Ugyebár minden évszaknak megvan a maga sajátossága, még a színekben is. Télen egy puha meleg takaró vagy pléd simán hangulatos dekorációs elem lehet. Vagy ősszel egy narancssárga asztalterítő rendkívüli hatást tud nyújtani.

A legjobb dekorációs ötletek száma ebben az esetben végtelen lehet. Tavasszal törekedj a finom színekre, nyáron viszont az élénkek a legmegfelelőbbek, és persze a virágokkal sosem tudsz mellé lőni.

Takaríts ki

Talán nem ez lesz a legnépszerűbb tipp, amit adhatunk, mivel senki sem gondolná, hogy a takarítás szórakoztató lehet, de néhány esetben hatalmas változásokat érhetünk el. Takarítás közben jöhetnek a legjobb inspirációk is, például egy kabátnak nincs helye? Nézz ki egy dekoratív akasztót, és a probléma máris meg van oldva. Nem elég látványos? Tegyél alá egy kis széket vagy padot, amire ráülhetsz, ha épp a cipődet húzod fel, így a saját dolgaidat is megkönnyítheted.

Alkalmazz újabb fényeket

Rugaszkodjunk el egy kicsit: nem feltétlenül csak a mennyezeti fényekre lehet szükségünk. Egy egyszerű éjjeli lámpa egy kreatív lámpaernyővel tökéletesen illeszkedhet hozzád vagy lakásod többi dekorációjához. Esetleg inkább az állólámpákat szereted? Semmi gond, ebben az esetben is rengeteg lehetőség áll rendelkezésedre.

Próbáld ki a minimalista stílust

Nálunk is rengeteg olyan ruhadarab van például a lakásban, amiket már hónapok óta nem használtunk. Ha Te is ilyen helyzetben vagy, akkor a selejtezés a legjobb módja lehet a megújulásnak. Dobd ki, vagy ajándékozz alapítványoknak, így nem csak magadon, de másoknak is segíthetsz.

A minimalista stílus az egyszerűségre törekszik, tehát a felesleges bútordarabok ebbe az összhangba nem illenek bele. Ebben az esetben a minimalista stílus maga a legjobb dekorációs ötlet.

Mozgasd át a bútoraid

A legtöbb otthonban a bútorok helye általában a falak mentén van. De biztos, hogy ez a legjobb megoldás? Ha egy kicsit elrugaszkodunk ettől a konzervatív stílustól, és átmozgatjuk őket a faltól távolabb, máris frissebb és meghittebb hangulatot varázsolhatunk otthonunkba.

A legjobb dekorációs ötletek megtalálása mindig kihívást jelent, hiszen úgy váltakoznak, ahogy az évszakok. Sőt, nyár és nyár között is óriási különbségek lehetnek, ha a trendeket szeretnéd követni. Próbálj ki néhány újdonságot, hogy kiderítsd, melyik lehet igazán a Te stílusod. Hidd el, nemcsak a drága kacatokkal lehet a lakást feldobni, szerintünk ezt tükrözi a legjobb dekorációs ötletek c. cikkünk is, hiszen nem arra ösztönzünk, hogy vásárolj ész nélkül: ezek apró, ám lényeges változásokat hozhatnak szeretett otthonodba.