Legjobb családi autó 2020

Legjobb családi autó 2020

Legjobb családi autó 2020

Egy korábbi cikkünkben a legjobb női autókat már megvizsgáltuk, ám itt az ideje, hogy a családosok kedvében is járjunk: csapatunk ezúttal a legjobb családi autó kutatására adta a fejét. Fogadok, Te is azt hitted, hogy a crossover autókkal megszűnik a családi autók fogalma, ám ez közel sincs így.  Manapság a családosok még mindig szívesen választanak például egy kombit, hiszen kényelmes, tágas, könnyen elfér benne minden, így a (nagy)családosok szinte minden funkciót megtalálnak bennük, amire csak szükségük lehet.

Például a ferdehátú autók sem számítanak hatalmas járműveknek, ám belül rengeteg hasznos helyet tartalmaznak, ezenfelül parkolni is könnyebb lehet velük. A legtöbb SUV pedig, valljuk be, hiába nagy és tágas, a városban való közlekedéshez túlságosan is nagyok lehetnek.

A családi ferdehátú autók sok praktikus elemet és viszonylag nagyobb csomagtartót kínálnak a család minden igényének kielégítése érdekében – még a legszerényesebb családi autókban is rengeteg hely van a heti bevásárlásokhoz, poggyászokhoz, vagy akár tolószék tárolásához és egyéb családi kellékek szállításához. A családi autók másik, el nem hanyagolható vonzereje a megfizethetőség, hiszen mind arra vágyunk, hogy a pénzünkért a legjobb minőségű és legjobban felszerelt autót kapjuk.

Lássuk tehát, hogy ezúttal a legjobb családi autó kategóriában mely autók arattak győzelmet.

1. Volkswagen Tiguan

A Volkswagen hazánkban is töretlenül hódít, így nem csoda, hogy a legjobb családi autó lista első helyén áll. Okos, jól megtervezett autóként a Volkswagen Tiguan kényelmes és tágas családi SUV. A kissé emelt vezetői helyzet kiváló kilátást nyújt az útra, ezenfelül a fedélzet számos hasznos tároló helyet tartalmaz, beleértve a hatalmas csomagtartót.

A Volkswagen Tiguan belső tere kényelmes időtöltési lehetőséget kínál lenyűgöző információs és szórakoztató rendszerrel – ez az egyik jelenleg elérhető legjobb, és a műholdas navigációs rendszere szintén lenyűgöző, de az olcsóbb verziókban sajnos ezen funkciók nem elérhetők.

1. kép – a legjobb családi autó első helyezettje, a Volkswagen Tiguan

Habár a Tiguan egy nagyszerű választás a családosok számára, illetve az értékelése is kiválóan teljesített, az ára sajnos drágább, mint a többi versenytársáé, de talán ezt kompenzálja, hogy az öt ülést kényelmesen be lehet tölteni, szorongás nélkül. Viszont, ha hétüléses járművet keresel, akkor érdemes megnézned a Volkswagen Tiguan Allspace-t is.

2. Skoda Kodiaq

Azok, akik kiváló crossover családi autóra vágynak, mindenképp vegyék számításba az új Skoda Kodiaq-ot. Masszív felépítésű, de emellett kifinomult jármű, amely sok praktikusságot biztosít a tulajdonosának. Nagyszerű választás új vagy használt opcióként is, plusz vannak hét üléssel rendelkező modellek. A Skoda híres az okos tervezési ötleteiről, például rejtett esernyőket találhatunk az első ajtókban, valamint egy mágneses fáklya is lapul a csomagtartóban.

Stílusos választás, és olcsóbb is, mint például a Tiguan. Ez egy karizmatikus autó, pontos kormányzással és lenyűgöző felfüggesztési rendszerrel. A négykerék meghajtást is lehetőségünk van választani a Kodiaq esetében, és a berendezések választéka is széles: érintőképernyő, parkolási érzékelők és sebességtartó automatika.

Alapvetően a könnyű kezelhetőség mellett egy biztonságos autóval állunk szemben, mely a gyermekek és az utasok védelmét szolgálja 100%-ban.

3. Ford Focus

A legjobb családi autó kategóriából a Ford sem maradhatott ki, mivel ez az autó is Európán belül egy népszerű márkának számít. Nemcsak a legújabb technológiával van felszerelve, hanem kiválóan vezethető autó, és emellett vonzó is, hiszen külsejét tekintve igencsak dekoratív mind női, mind férfi szemmel.

A Focus a három- és ötajtós modellekkel a legtöbb igényt maximálisan kielégíti. A legújabb Focus a crossoverek egyre növekvő népszerűségét is figyelembe veszi. A stílusos formatervezés mellett ezt az autót élvezet vezetni, kiváló hátsó felfüggesztés-kialakítással rendelkezik, így a Focus a családok számára megfelelő választás lehet. Nem csak tágas, tisztességes méretű csomagtartóval, hanem kifinomult belsővel is rendelkezik.

4. Toyota Corolla

A Toyota modelleket alapvetően mindenki dicséri, hiszen biztonságosak, praktikusak, és nem utolsó sorban hosszú életűek, csekély számú meghibásodást tapasztalhatunk velük. A Corolla egy rendkívül modern megjelenésű ferdehátú autó, amely minden bizonnyal elvarázsolja majd a gazdáját.

Sokat segített rajta a „ráncfelvarrás”: nem figyelemfelkeltő, ám mégis az ember megfordul utána. Belsejét tekintve minden úgy van kialakítva, hogy tökéletesen kényelmes legyen az utasok számára, ám semmi nagy volumenű dologra ne számíts.

Ennek ellenére a Corolla megkönnyíti és kellemessé teszi a vezetést, könnyű kormányzással, tisztességes kezelhetőséggel és felfüggesztéssel. Nyilvánvaló, hogy a Corolla nem különösebben dinamikus: a vezetése inkább egyszerű, semmint inspiráló hatású, de pontosan ez tette ilyen népszerű választássá. A vezetése nem nyújt kiemelkedő élményt, ám bosszankodni sem fogsz miatta. A Corolla választékában benzin-elektromos hibrid hajtóművek közül választhatsz.

5. Dacia Duster

Ha sok helyre és praktikusságra vágysz, persze megfizethető áron, akkor a Dacia Duster ezen igényeidet biztosan ki fogja elégíteni. A Dacia még mindig nagy sikernek örvend hazánkban, mivel családi autók terén megfizethető árakkal kínálják azokat. Ha vadonatúj járművet szeretnél venni, és hajlandó vagy lemondani egyes esztétikai elemről, akkor a Dacia Duster lehet számodra a tökéletes választás.

Ez az autó a megfizethető kategóriába esik, bár a belépő szintű modellek felszerelései hiányosak lehetnek. Válaszd a Comfort modellt, ha érintőképernyős információs és szórakoztató rendszerre vágysz. Vagy válaszd az Essential modellt, ha DAB rádióval, légkondival és Bluetooth-kapcsolattal rendelkező gépjárművet keresel. Ne aggódj, ez a modell sem lesz sokkal drágább, mint az alap modell.

A Duster kínálatának talán az egyetlen hátránya, hogy az ütközés tesztje 3 csillaggal végzett, ami nem igazán lenyűgöző, beleértve, hogy a szülők a gyermekeket a legnagyobb biztonságban akarják tudni. „A biztonság az első” típusú családok esetében ez az autó hátránnyal indulhat.

Tekintettel arra, hogy nagy a választék, a helyes választás bonyolult lehet. Az ideális autó kiválasztása mellett a családoknak továbbra is az egyik fő feladata eldönteni, hogy dízel vagy benzinmotoros járművet akarnak-e. Természetesen mindkettőnek van előnye és hátránya, de mind a mai napig ez hatalmas dilemmát jelent az autó kiválasztása esetében. Szóval nem elég megtalálni a megfelelő modellt, elég sok szempontot kell vizsgálni, ha az ember a legjobb családi autót keresi.