Legjobb Android emulátor 2020

Legjobb Android emulátor 2020

Legjobb Android emulátor 2020

A legjobb Android emulátor kiválasztására 2020-ban általában 2 különböző cél miatt kerülhet sor:

1. Játékok

A legjobb Android emulátor segítségével lehetőségünk nyílik, hogy akár számítógépünkön is kényelmesen játszhassunk Android fejlesztésű játékokkal. Ebben az esetben, nem kell azon idegeskedned, hogy lemerül a telefonod néhány óra használat után, hisz a számítógéped áramellátása folyamatos.

A legtöbb esetben a gyártókat abszolút nem zavarja az ilyen jellegű emulátoros megoldás, így attól egy percig sem kell aggódnod, hogy emiatt bármilyen negatív dolog érne téged.

2. Fejlesztés

A legjobb Android emulátor a fejlesztői világban is hasznos lehet, hiszen a fejlesztők 1-1 Android alapú applikáció bevezetése előtt szeretik a lehető legtöbb platformon kipróbálni a programot, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hiba maradjon benne.

Most, hogy tisztáztuk milyen célokra szokták használni a legtöbb Android emulátort, lássuk a jelölteket is!

1. LDPlayer

Az LDPlayer az egyik legjobb Android emulátor, ha Te is játékra hajtanád a fejed. A program minden játékot támogat, amely Android Nougat 7.1 alatt fut. Számtalan játékos támogató funkcióval rendelkezik mint a gamer billentyűzet, multifunkcionális interface, makrók, magas FPS és grafikai támogatottság. Az LDPlayer azon kevés programok egyike, ahol havi rendszerességgel történik frissítés, ami igazán hasznos lehet a program optimalizált felhasználói élményéhez. Számtalan játékos platformot támogat, mint a Garena, Clash of Clans, Black Desert Mobile és a lista még nem ért véget.

2. Android Studio’s Emulator

Ha Te is a legjobb Android emulátort keresed fejlesztési céljaidhoz, akkor meg is találtad. Az alkalmazás rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik annak érdekében, hogy a fejlesztők a lehető legmagasabb élményszinttel tudják piacra dobni újdonsült fejlesztéseiket. Az emulátor rendelkezik egy beépített tesztelő funkcióval is, azonban ennek beállítása igen bonyolult és időigényes lehet olykor-olykor. Semmiképpen se javasoljuk amatőr felhasználók számára, azonban ha Te is egy professzionális fejlesztő vagy, akkor az Android Studio’s Emulator csodákat fog művelni a kezed alatt.

3. ARChon

Az ARChon nem egy tipikus emulátor és pont ezért is került fel a legjobb Android emulátor listánkra. Az egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy egy egyszerű Chrome kiegészítőként telepíthető, aminek köszönhetően nagyon könnyedén elérhetővé válnak számodra is a különböző Android programok. Nyilván ennek a szuper funkciónak van hátránya is, ez pedig a konfigurálás.

A legjobb Android emulátor 2020-as lista 3. jelöltje - ARChon
A legjobb Android emulátor 2020-as lista 3. jelöltje – ARChon

Ahhoz, hogy életre hívd a programot szükséged lesz néhány szabad órára a konfiguráláshoz, ez sajnos nem egy egyszerű letöltöm-telepítem Chrome kiegészítő. A jó dolog az egészben, hogy ezt csupán egyszer kell végig járnod ezt követően pedig hozzáférést kapsz egy olyan Android emulátorhoz, amely akár Mac OS, Linxus és Windows operációs rendszereken is stabilan fut.

4. Bluestacks

A Bluestacks talán a legismertebb és legjobb Android emulátor a jelenlegi piacon. Igaz, hogy a program fizetős (2 $ / hónap), de hidd el, ezt a minimális összeget abszolút megéri, ha Te is rendszeresen használsz Android emulátort. A program kompatibilis Windows és Mac operációs rendszerekkel is, ráadásul nagyon felhasználó barát, kifejezetten játékosok számára jött létre. Ha egy egyszerű, jól működő és biztos Android emulátort keresel, akkor bátran ajánljuk számodra is a Bluestacks megoldását!

5. Genymotion

A Genymotion egy olyan Android emulátor, amely alapvetően a fejlesztőket célozza meg. A program lehetőséget biztosít különböző eszközökön történő tesztelésekre, annak ellenére, hogy Te fizikailag nem rendelkezel az említett eszközökkel.

Legyen szó Nexus One-ról egy 4.2 Android operációs rendszerrel vagy egy Nexus 6-ról Android 6.0-val a program biztosan megadja a lehetőséget a szükséges tesztek lefuttatására. Ahogy a leírásból is látszik, a Genymotion nem játékosok számára készült Android emulátor, így csak akkor javasoljuk a használatát, ha fejlesztési és tesztelési célokkal rendelkezel.

Te milyen célokra keresel jelenleg Android emulátort? Fejlesztési terveid vannak vagy inkább csak játszani szeretnél?