Legjobb termékek

A legjobb számítógépház

Nem számít, milyen erős géppel rendelkezünk, mennyire nagy, vagy kicsi a mérete, mindenképp a legjobb számítógépház az, amire szükségünk van PC tulajdonosként. Hogy miért? Bár vannak egyéb tényezők, melyek jóval nagyobb mértékben fokozhatják számítógépünk teljesítményét, de valljuk be, elég nehéz elképzelni egy komplett PC-t gépház nélkül. 🙂
A kérdés jogos: mire mondhatjuk, hogy ez a legjobb számítógépház?

Először is azt kell szemügyre vennünk, milyen számítógépet szeretnénk, vagy épp milyennel rendelkezünk. Ha egy igazi behemót géppel szeretnénk minden szobánkba járó tekintet magunkra vonni, akkor a teljes méretű TWR (Tower) típusú gépház az, ami nekünk kell.  Azonban ha olyan számítógépet szeretnénk, mely egyfajta média-centerként szolgál és tökéletesen illeszkedik a nappalinkba például, akkor az MT (Microtower) típus kell nekünk,  Micro-ATX, vagy a Micro-ITX alaplappal ellátott gépünkhöz.

Mindezeken felül nem utolsó szempont, melyet figyelembe kell vennünk a legjobb számítógépház kiválasztásakor, az a hűtés. A melegedés a számítógépek természetes ellensége, így a legjobb számítógépház kiválasztásakor gondosan ügyelnünk kell arra, hogyan oszlatja el a használat közben keletkezett hőt. Ez a szempont a lista elején kell szerepelnie, különben gondjaink akadhatnak könnyedén.

Manapság azonban nem jöhet szóba a legjobb számítógépház az esztétika bevonása nélkül. Az RGB világítás és az üvegpanelek manapság a gaming részleg kötelező elemei, de néhány szögletesebb, vagy épp gömbölyített forma sem ártott még soha senkinek… 🙂

1.Corsair Obsidian 500D SE – a legjobb számítógépház 2019-ben!

Formatervezés: Közepes torony (Mid Tower)

Alaplap támogatás: Mini-ITX, MicroATX, ATX
Méretek: 500 mm x 237 mm x 507 mm
Súly: 11,75 kg
Hűtőbetét: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm
Be- és kimeneti portok: 1 x USB 3.1 C-típus, 2 x USB 3.0, 1 x Audio / Mic
Lemezmeghajtók: 2,5 “: 3 3,5”: 2

A Corsair Obsidian 500D-je átvett mindent a 900D-től amit szerettünk, és rápakolt még egy rakás fejlesztést, illetve kicsit zsugorított a méreten is, hogy egy közepes (mid tower) gépházba is beférjen minden ami szükséges a gépünk számára. Elődeihez hasonlóan elegáns edzett üveg és csiszolt alumínium keveréke az, ami a legjobb számítógépház külsejét biztosítja az 500D számára.

Ahogy az egy modern Corsair gépháztól elvárható, az 500D és az újabb 500D SE bőséges támogatást nyújt a folyadékkal történő hűtési opciókhoz, valamint a kábelek elhelyezését illetően is kényelmes lehetőségeket biztosít. Az utóbbinál a csiszolt alumínium lap helyettesítve lett edzett üveggel, illetve megkapta a Corsair RGB LED / ventilátor vezérlőjét 3 előre telepített RGB LED ventilátorral. A végeredmény egy olyan ikonikus gépház, mely pontosan ugyanolyan gyönyörű is, amennyire működőképes.

Az alap 500D modell ragyogó és széles körben elérhető, de az SE néhány szép RGB világítást is ad a kinézethet, azonban az ára is jelentősen több.

2. be quiet! Dark Base Pro 900 – teljesen moduláris paradicsom a modderek számára

Formatervezés: Teljes torony (Full Tower)
Alaplap támogatás: E-ATX, XL-ATX, ATX, M-ATX, Mini-ITX
Méretek: 577 x 243 x 586 mm
Súly: 14,39 kg
Hűtőbetét: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm, 420mm
Be- és kimeneti portok: 1 x audio / mikrofon, 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Gen 2 típus, Qi vezeték nélküli töltő
Lemezmeghajtók: 2,5 “: 10 3.5”: 5.

Eredetileg a halk erőforrásaikról és ventilátoraikról ismert „be quiet” (magyarul: csönd legyen!) nevű cég valósággal berobbant a számítógépház piacra, mikor is 2014-ben kiadták első gépházukat. Az egyik legújabb ház, melyet piacra dobtak a Dark Base Pro 900 megmarad az általunk is nagyra tartott és ajánlott Full Tower kialakításnál, melyet simulékonyabbá tettek és rajongó-barát belső kialakítást biztosítottak neki.

A Dark Base Pro 900 elég nagy ahhoz, hogy a legnagyobb alaplapokat és a 420mm-es méretű radiátorokat támogassa. Ahogy a legjobb számítógépház listánkon szereplő jelöltnek illik, a Dark Base Pro 900 a teljes modularitást is magában foglalja az inverz alaplap elrendezésével és még néhány különleges funkcióval, mint például a vezeték nélküli qi töltés és az előre telepített LED világítás.

3.NZXT Manta – komoly formákkal ellátott ház

Formatervezés: Mini-ITXAlaplap támogatás: Mini-ITXMéretek: 245 x 426 x 450mm
Súly: 7.2kg
Hűtőbetét: Elülső: 280mm, Hátulsó: 280mm, Oldalsó: 120mm
Be- és kimeneti portok: I/O Panel LED On/Off, 1 x Audio/Mic, USB 3.0
Lemezmeghajtók: 2.5”: 3 3.5”: 2

Az NZXT Manta-ját mini-ITX gépháznak nevezhetjük, de ez valójában sok minden, csak nem mini. A méretei még nagyobbak, mint néhány m-ATX gépház esetében, de ez abszolút nem egy rossz dolog. Ez messze a legkellemesebb mini-ITX számítógépház, amelyben elhelyezhetjük gépünket, és ez részben az egyedi ívelt acéllemezeknek köszönhető.

Azon kívül, hogy a kábelek elhelyezésének terét duplájára növelték ennél a háznál a többi ITX gépházhoz képest, a Manta elegendő helyet és támogatást biztosít egy teljes, egyéni folyadékhűtő hurokhoz, kettős ventillációs rendszerrel. Ha komoly energiát szeretnénk csomagolni egy mini-ITX rendszerbe, az NZXT Manta nagyszerű lehetőség, ezért is került be a legjobb számítógépház listánkra.

4.Cooler Master Silencio 352- kicsi, halk, halálos…

Formatervezés: MicroATX
Alaplap támogatás: Mini-ITX, Micro-ATX
Méretek: 200 x 378 x 453 mm
Súly: 4,7 kg
Hűtőbetét: 120mm; 140mm; 240mm
Be- és kimeneti portok: 1 x Audio / Mic, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x SD kártyaolvasó
Lemezmeghajtók: 2,5 “: 4 3,5”: 3

Tegyük fel, hogy olyan gamer PC-t rakunk össze, mely teljesen kivitelezhető és fenntartható a szórakoztató rendszerünk mellett is anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat amiatt, hogy elfojtja a hangokat játék közben, video lejátszáskor. Nehéz találni olyan MicroATX gépházat, mely mindemellett csendes is, de a Cooler Master megoldotta nekünk ezt a kérdést is a Silencio 352-vel, melyet azonnal fel is vettünk legjobb számítógépház listánkra. 🙂

Ez a MicroATX gépház az oldalsó és az elülső paneleken található hangcsillapító habszőnyegekkel van ellátva, így gyakorlatilag csendes, kivéve a legintenzívebb helyzeteket. De ez még nem minden. A Silencio 352 sokféle bővítést tesz lehetővé, például könnyedén beilleszthetünk egy teljes méretű 14 hüvelykes grafikus kártyát ebbe a kis házba, akár 4 SSD-vel és egy teljes méretű CPU-hűtővel együtt is. Bár ez a ház a drágábbak közé tartozik, mégis mondhatjuk, hogy ez a funkciók tökéletes vihara. Plusz, nem szállhatunk vitába azzal sem, hogy a Cooler Master Silencio 352-nek már a neve is fantasztikus!

Reméljük tetszett a listánk, kommentek bátran mehetnek a cikk alá!