A legjobb sampon – 2019

Lássuk be, a legjobb sampont meghatározni baromi nehéz feladat. Ez rengeteg tényezőtől függhet, többek között a haj típusától, festett/nem festett, göndör/sima, szóval rengeteg dolgot tudnánk még felsorolni.

Véleményünk szerint elsősorban az életmódváltás segíthet legjobban abban, hogy a hajunk a megfelelő állapotba kerüljön. Az életmódváltás alatt főleg vitaminok szedésére gondolunk, hiszen nemcsak hajunk, de testünk egészsége érdekében is érdemes különböző vitaminokat/ étrendkiegészítőket fogyasztanunk. Sajnos (vagy nem sajnos) a helyes táplálkozás (például több hal vagy tojás fogyasztása, emellett a folyadék megfelelő mennyiségű bevitele) és különféle étrendkiegészítők fogyasztása nagyobb mértékben tud hozzájárulni hajunk állapotához, hiszen a hatásukat belsőleg fejtik ki a kozmetikumokkal ellentétben.

Természetesen, ha úgy gondolod, hogy Neked megéri (főleg anyagi szempontból) még pluszban a külső tényezőket is befolyásolni, mutatunk 1-2 tippet, hogy milyen sampont lehet érdemes kipróbálni.

Kérastase

A termékcsalád sokszínűségének köszönhetően egyre elterjedőben van már Magyarországon is, viszont az ára miatt még kevésbé számít népszerűnek. A Kérastase samponok főleg webshopokon vagy fodrászüzletekben érhetők el, szóval egy „mezei” drogériában nem igazán fogsz belefutni egyik termékbe sem.

Hatalmas előnye viszont, hogy nemcsak samponokra vannak specializálódva, hanem különböző hajápoló szereket is találhatunk a repertoárban, a maszkoktól kezdve a hajnövekedést serkentő szérumokig.

A rengeteg termékből 2 sampont választottunk ki, íme:

  • Kérastase Resistance Bain Thérapiste – a legjobb krém sampon

Nagyon sérült/igénybevett hajra javasoljuk a használatát. Többek között a haj szerkezetén próbál javítani, gyógyítja a sérült hajszálakat, és mindemellett még kellemes illatot is kölcsönöz a hajnak. Nedves hajra kell felvinni, viszont személy szerint javasolni tudnám, hogy 2x mossuk meg vele a hajat, és alaposan masszírozzuk is bele, hogy a termék minél jobban kifejthesse gyógyító hatását. Nagy habzást ne várjunk tőle, viszont a hatás valóban szemmel látható.

1. kép –
Kérastase Resistance Bain Thérapiste – a legjobb krém sampon
  • Kérastase Nutritive Bain Satin

A sampon használata a normáltól az enyhén száraz hajig javasolt. Az előző samponnal ellentétben ez a termék puhábbá varázsolja hajkoronánkat, illetve védelmet nyújt a következő hajmosásig. Ha ezt a sampont választod, érdemes heti 2x alkalmazni a teljeskörű védelem érdekében, viszont elegendő csak 1x felvinni a hajra, mivel már az első használatnál is jól habzik, de ha úgy látod, hogy az első mosásnál nem volt elegendő, a második nyomásnál biztosra veheted, hogy egy nagyon kevés is elég lesz ahhoz, hogy a kívánt hatást elérd. 😊

2. kép – Kérastase Nutritive Bain Satin

Redken

A Redken egy amerikai hajápoló márka, mely innovatív ötleteivel próbálja fejleszteni termékeit.

Szintén specializálódott a sokféle hajtípusokra, viszont ez sem egy olcsó kategóriájú márka (habár valamivel kedvezőbb az ára, mint a Kérastase termékeknek). A fodrászpiacon jelenleg modernnek számít, azonban Magyarországon annyira még nem elterjedt márka.

  • Redken Scalp Relief – az egyik legjobb sampon a gyorsan zsírosodó hajra

A Redken Scalp Relief a gyorsan zsírosodó hajtípusra egy megfelelő választás. Összetevőinek köszönhetően hatékonyan tisztítja a fejbőrt és a hajat. Már az első pár mosás után is érzékelhetjük a hatást: a haj visszakapja dússágát és hidratáltáságát. Nedves hajon kell alkalmazni, és javasolt 2x felvinni egy hajmosás alkalmával.

  • Redken Blond Idol – legjobb sampon szőke/világos árnyalatú hajra

Ahogy a neve is elárulja, főleg a szőke/világosabb árnyalatú hajra ajánlott a sampon használata. Használata után megfigyelhető, hogy hajunk fényesebb és selymesebb tapintású is lesz egyúttal (tehát összetevői segítik, hogy hajmosás során a haj ne nehezedjen el, a szőke, igénybevett haj ismét puha és friss érzetűvé válik, a fésülés is határozottan könnyebb lesz). Nagyon erősen habzik, így akár egyszeri mosás is elegendő lehet (ez persze hajtípustól is függhet).

4. kép –
Redken Blond Idol – legjobb sampon szőke/világos árnyalatú hajra

Számodra melyik a legjobb sampon? Neked mi vált be? Az olcsóbb árkategóriájú sampon szerinted lehet ugyanolyan jó, mint a drágább?