A legjobb pendrive

A legjobb pendrive nem csupán annyiról ismeretes, hogy gyors és kényelmes lehetőséget biztosít az adatok egyik PC-ről a másikra történő átvitelére. Az általunk összeállított TOP 5 pendrive listán sokoldalú eszközöket találhattok, amelyek kis méretük ellenére rengeteg tárhelyet biztosítanak. A legjobb pendrive kialakítása masszív, így nem eshet baja, miközben nálunk van, hordozzuk egyik helyről a másikra, vagy esetleg elejtjük. A legjobb pendrive másik jellemzője szerintünk, hogy megbízható, nem romlanak el egykönnyen, így nem is veszik el az adat róla. Tehát a legjobb pendrive erős kötésű, mind külső, mind belső kialakítását tekintve.

A legjobb Pendrive tekintetében a megfelelő sebesség is fontos tulajdonság. Ez nem csak azt jelenti, hogy maga az eszköz gyorsabb, de a fájlok átmásolása másik eszközre is sokkal rövidebb idő alatt lehetséges vele. Továbbá akkor is nagy segítség, ha mondjuk operációs rendszert akarunk vele futtatni CD helyett.

Most pedig lássuk az általunk összeállított TOP 5 legjobb pendrive listát!

1. Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3

Kapacitás: 64 GB
Interfész: USB 3.0

Körülbelül az elmúlt két év során a teljes szállítási költség emelkedése azt eredményezte, hogy gazdaságilag nem érte már meg a kiskereskedőknek értékesíteni a túl kis kapacitású pendrive-okat, mivel az eladási ár java részét a csomagolás és a postai költség alkotta.

1. ábra: MKingston Technology DataTraveler 100 Generation 3

A Kingston Technology DataTraveler 100 Generation 3 azért az első a Top5 legjobb pendrive listánkon, mivel ez a legmegfizethetőbb 64 GB-os USB 3.0 pendrive a 150Mbps és 70Mbps sebességű olvasási / írási sebességgel.

2. SanDisk Extreme CZ80

Kapacitás: 32 GB
Interfész: USB 3.0

Ez egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező pendrive, mely rengeteg tárhelyet kínál és az átviteli sebessége is figyelemre méltó. Annak ellenére, hogy kissé a „budget” ár kategóriához közelít, a teljesítménye egyáltalán nem mondható alacsonynak, sőt!

2. ábra: SanDisk Extreme CZ80

A kicsúsztatható dizájnjának köszönhetően a házában tárolhatjuk a pendrive csatlakozási felületét amikor épp nem használjuk, ezáltal minimalizálva a pendrive sérülésének veszélyét.

3. Verbatim Pinstripe

Kapacitás: 128 GB
Interfész: USB 3.0

Ez a legolcsóbb pendrive a piacon  ár / GB arányban. 2 éves garanciával kapjuk az eszközt védő sapkával együtt, mely védi a csatlakozó részt a sérülésektől.

3. ábra: Verbatim Pinstripe

Gyártója egy jól ismertt Japán cég – Verbatim – melynek neve magáért beszél. Saját weboldalukon is árulják a pendrive-jaikat, és időnként elég jó akciókat is lehet találni az eszközeikre.

4. Samsung T3 SSD

Kapacitás: 1 TB
Interfész: USB 3.1

4. ábra: Samsung T3 SSD

Ezzel a modellel szilárdan vagyunk a prémium területen; A Samsung saját 3D V-NAND technológiájának köszönhetően nem csak abszolút nagy, akár 450 Mb / s olvasási sebességet kínál, hanem hároméves garanciával és USB C típusú csatlakozóval rendelkezik. Ne feledjük azt sem, hogy ez sokkal nagyobb, mint egy hagyományos pendrive, viszont az ára is kb. 5-ször több, mint egy hasonló kapacitású pendrive ára.

5. SanDisk Ultra Fit CZ43

Kapacitás: 32 GB
Interfész: USB 3.0

Éreztétek már úgy, hogy mennyire zavaró, hogy egy pendrive áll ki a gépből? Nos a SanDisk Ultra Fit ezt megoldotta, egy alacsony profilú eszközzel. Megfelelően kicsi, hogy könnyedén hordozható legyen, illetve csatlakozáskor sem lóg ki gépünkből.

5. ábra: SanDisk Ultra Fit CZ43

Ráadásul az ára is az olcsóbb kategóriába sorolja őt, és elérhető 32, 64, illetve 128 GB-os változatban is. Bár gyorsasága elmarad a listánkban előrébb sorolt pendrive-ok mögött, de ügyes formája miatt megérheti a kompromisszumot.

Végezetül pár jótanács, hogy hogyan is válasszunk:

  • Nem érdemes 64 GB-nál kisebb kapacitású memóriakártyákat venni, egyszerűen a minimális árkülönbség miatt.
  • Az USB 2.0 elegendő a kisebb kapacitásokhoz, de nem a nagyobbakhoz, ahol az írási sebesség lassú lehet. Nagyobb flash meghajtók (128 GB vagy több) gyakran csak USB 3.0 csatlakozóval rendelkeznek.
  • Ha a hordozható eszközökre/eszközökről (táblagépekre vagy okostelefonokra) akarunk fájlokat transzferálni, érdemes megfontolnunk a microUSB csatlakozóval ellátott memóriakártyák lehetőségét és egy teljes méretű USB-kártyát hozzá pluszba.
  • Ha egy mód van rá kerüljük a memóriakártyák megvásárlását olyan weboldalakon, ahol aukció van rájuk, illetve kevés visszajelzéssel rendelkező gyártók kínálják eladásra őket, mivel ezek a meghajtók hamisak lehetnek. Az általunk felsorolt ​​összes gyártó megbízható.
  • 128 GB kapacitás fölött érdemes egy SSD-t fontolóra venni, ha robusztusságot, hordozhatóságot, sokoldalúságot és jobb teljesítményt szeretnénk extra költség nélkül.

Reméljük tetszett a TOP 5 legjobb pendrive listánk, és megtiszteltek minket a véleményetekkel, kérdéseitekkel a komment szekcióban!