A legjobb okostelefon

A legjobb okostelefon témában készített listánk alaposan megváltozott a rengeteg frissítés által, amiket az utóbbi pár hónapban láthattunk csak meg. Ebben az időszakban köszönthettük ugyanis a legjobb okostelefon címért induló Huawei Mate 20 Pro, a OnePlus 6T, az iPhone XR, a Google Pixel 3 XL és a Google Pixel 3 készülékeket.

Szóval ha a 2018-as évről beszélünk jogosan tesszük fel a kérdést: melyik is a legjobb okostelefon? Nos igyekeztünk ebbe na témában is segítségetekre lenni, így összegyűjtöttük a dobogós Top 3 legjobb okostelefon tippünket, melyet tovább olvasva láthattok!

 

  1. Samsung Galaxy S9 Plus

Megjelenés dátuma: 2018. március
Súly: 189g
Méretek: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm
OS: Android 8
Képernyőméret: 6,2 hüvelyk Felbontás: 1440 x 2960
CPU: Snapdragon 845 / Exynos 9810
RAM: 6 GB
Tárhely: 64GB / 128GB
Akkumulátor: 3,500mAh
Hátsó kamera: dual 12MP
Elülső kamera: 8MP

1.ábra: Samsung GalaxyS9 Plus

Ez egy nagy telefon, amit nagy kézbe terveztek. Összegyűjti mindazt, mai legjobb a legjobb okostelefon piacon és egybe gyúrja egy olyan csomaggá, melyet imádunk és nagyon nehéz megfelelő kihívót találni számára.

Képernyő: A Super AMOLED 6,2 hüvelykes kijelző a legjobbak között is a legjobbak közé tartozik, szuper színekkel, nagy dinamika tartományokkal és lényegében a legjobb okostelefon képernyőjétől elvárható hihetetlen látványt nyújtja.

Az akkumulátor élettartama: Az S9 Plus akkumulátorának élettartama jelentősen jobb, mint a kisebb S9-nél, köszönhetően a Plus modell 3,500mAh-es akkumulátornak. Ez viszont véleményünk szerint a telefon leggyengébb pontja, ugyanis nem kínál olyan hosszú élettartamot, mint amit szeretnénk.

Fényképezőgép: A Galaxy S9 Plus fényképező gépe a piacon a legjobb okostelefon fényképezők közé tartozik, és a kettős rekesz-es képessége meglepő könnyebbséget nyújt, amikor kicsit sötétebb környezetben próbálunk egy jó képet összehozni.

Összegzés: Ha a legjobb okostelefon számodra egy nagyobb készülék, mely biztosítja számodra az összes jelenleg elérhető kiegészítőt, mely igazán sázmít, akkor az S9 Plus azt hozza amit vársz, sőt még többet!

 

  1. Huawei Mate 20 Pro

Release date: November 2018
Weight: 189g
Dimensions: 157.8 x 72.3 x 8.6mm
OS: Android 9
Screen size: 6.39-inch
Resolution: 1440 x 3120
CPU: Kirin 980
RAM: 8GB
Storage: 256GB
Battery: 4200mAh
Rear camera: 40MP + 20MP + 8MP
Front camera: 24MP

2.ábra: Huawei Mate 20 Pro

A Huawei Mate 20 Pro a mai napig a kínai cég legjobb okostelefonja, amely a design, az erő és a teljesítmény keverékét kínálja, és néhány apró „partikelléket” is magába foglal.

A kiváló P20 és P20 Pro modellre épül, amely még több képernyőt, továbbfejlesztett hármas hátsó kamerákat és egy ujjlenyomat-szkennert kínál.

Képernyő: A Mate 20 Pro hatalmas, 6,39 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely hatalmas helyet biztosít játék és filmek számára, és a QHD felbontása és a HDR10 támogatás biztosítja, hogy minden jól nézzen ki. A kijelző tetején azonban itt is megtalálható az a bizonyos „notch”.

Az akkumulátor élettartama: A Mate 20 Pro kitűnő akkumulátor-élettartamot biztosít, illetve egyetlen töltéssel másfél napot is bír a készülék (tesztelve!).

Fényképezőgép: A Mate 20 Pro hátul három fényképezőgépet kapott, a kiváló 40MP nagylátószögű és 8MP-os teleobjektíveket a P20 Pro-ból, azonban a harmadik érzékelő új adalék. Ez egy rendkívül széles, 16MP-es snapper, amely lehetővé teszi, hogy még többet láthassunk egy-egy fotó során a környezetünkből.

Összegzés: A Mate 20 Pro egy minden kiegészítővel felszerelt teljes körű (és korrekt áron elérhető) készülék, mely még az elvárásokon felül is tud pár trükköt, amikkel meggyűlik majd a baja a kihívóknak is. Ezét a legjobb okostelefon listánkon második helyezést ért el.

 

  1. iPhone XS / iPhone XS Max

Megjelenés dátuma: 2018. szeptember
Súly: 177 g / 208 g
Méretek: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm
OS: iOS 12
Képernyőméret: 5.8 / 6.5-inch
Felbontás: 1125×2436 / 1242×2688
CPU: A12 Bionic
RAM: 4 GB
Tárolás: 64/256 / 512GB
Akkumulátor: 2658 / 3174mAh
Hátsó kamera: 12MP + 12MP
Elülső kamera: 7MP

3.ábra: iPhone XS és XS Max

Kifejezetten S (mint a tenisz), az iPhone XS és az XS Max a következő szint mióta az Apple kijött az iPhone X-el 2017-ben.

Mindkét telefon esetében mindennek az alapja a képernyő, az egész elképzelés erre épül, hogy a telefon teljese előlapja (a notch kivételével természetesen) maga a képernyő, melyet már ismerhetünk, viszont ezúttal több erővel a ház alatt, fejlesztett kamerákkal, új tárhely lehetőséggel és az XS Max esetében hatalmas kijelzővel (ami mellé persze irtózatosan magas ár is társul).

Képernyő: Az iPhone XS 5,8 hüvelykes OLED képernyője megegyezik az iPhone X készülékkel, ezért ez az XS Max 6,5 hüvelykes kínálata, amely valóban megragadta a figyelmünket – fantasztikus videó streaming célra, nem is beszélve arról, hogy a mobil gamerek kedvencévé válhat könnyen, hisz ekkora kijelzővel könnyedén lehet a legjobb okostelefon.

Az akkumulátor élettartama: Mindkét készüléken javították az iPhone X hibáit, jobban szólva próbálták, ugyanis sajnos még mindig egész éjszakára töltőn kell hagynunk a készülékeket, hogy biztosan egész nap kibírják.

Kamera: A két kamera beállítása mind az iPhone XS, mind az iPhone XS Max esetében fantasztikus. Az intelligens HDR mód még világosabbá, fényesebbé és részletesebbé teszi a képeket, és az Apple híres intuitív kezelőfelülete megkönnyíti a kiváló felvételeket.

Összegzés: Ha a legfrissebb és legnagyobb iPhone ami a legjobb okostelefon számotokra, akkor ne keressetek tovább, mert ha a kezetek kb. olyan hatalmas, mint a bank egyenlegetek, az iPhone XS Max az Apple a legjobb okostelefon fogalmat egy egészen új szintre emeli.

 

Amennyiben érdekesnek találtátok a cikket, és kérdésetek, hozzászólásotok lenne, bátran írjatok a komment szekcióba!