Legjobb termékek

Legjobb magnézium tabletta

A 10 legjobb magnézium tabletta

A legjobb magnézium tabletta kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen számtalan fajtája megtalálható és mindegyik típus különböző célokra használható, szinte olyan mint a fehérje. Cikkünkkel mi most segítünk megtalálni számodra a legjobb magnézium tablettát.

Na de mi is az a magnézium? Miért szükséges a legjobb magnézium tabletta kiválasztása?

A magnézium a szervezetünkben megtalálható egyik leggyakoribb ásványi anyag. Több mint 300 anyagcsere reakcióban vesz részt többek között az energiatermelésben, a vérnyomás szabályozásában és az idegjelek továbbításában és a lista itt még nem érne véget. Érdekessége, hogy a magnézium hiánya bizonyítottan hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és hangulati változásokhoz, migrénekhez.

A magnézium többek között megtalálható a szilárd élelmiszerekben is, mint például zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, diófélékben, különböző magvakban.

1. kép – Vajon melyik a legjobb magnézium tabletta?

Sajnos a mai társadalomban az emberek többsége nem nagyon fogyasztja a fent említett kategóriák ételeit, így a lakossága több mint kétharmada külsős forrásokból igyekszik pótolni a magnéziumhiányt. Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő tudással rendelkezz a témával kapcsolatban, amikor a legjobb magnézium tablettát választod ki.

Na de vágjunk is bele, most szeretnénk bemutatni a 8 leggyakoribb magnézium fajtát illetve hogy mikre használatod őket!

1. Magnézium-citrát

A magnézium citrát a magnézium egy olyan fajtája, amely a citromsavval kötődik össze. Ez a sav megtalálható természetes módon a különböző citrusfélékben és savanykás ízvilággal rendelkeznek. A mesterségesen előállított citromsavat számtalan esetben alkalmazzák tartósításra, ízfokozásra az élelmiszeriparban.

A magnézium-citrát az egyik leggyakoribb és legjobb magnézium tabletta. Kutatások szerint ez a magnézium egyik leginkább biológiailag hozzáférhető fajtája, ennél fogva pedig könnyen emészthető és nagyszerű felszívódással rendelkezik. Általában alacsony magnéziumszint pótlására szokták alkalmazni. Elérhetőségét tekintve, szinte bárhol megvásárolható akár online akár gyógyszertárakban, drogériákban.

A magnézium-citrát akkor lehet számodra is a legjobb magnézium tabletta, ha szeretnéd egyszerűen megemelni a magnézium szinted, továbbá hasznos lehet akkor is, ha kedélyjavítóként szeretnéd alkalmazni (akár enyhe depresszióval szemben is).

2. Magnézium-oxid

A magnézium-oxid egy sófajta, amely egyesíti az oxigént és a magnéziumot. Állagát tekintve fehér színű porként jelenik meg. A magnézium-oxid akkor lehet a legjobb magnézium tabletta, ha székrekedéssel, emésztési zavarokkal vagy gyomorégéssel küzdesz. Általánosságban nem használják a magnézium szint megemelésére, mert előző társához képest rosszabb felszívódással rendelkezik, hatását inkább rövidtávú problémák esetében élvezhetjük.

3. Magnézium-klorid

A magnézium-klorid egy magnéziumsó, amely magába foglalja a klórt is, amely egy viszonylag instabil elem és jól tud kötődni más elemekkel mint például a magnézium, így együtt sót tudnak alkotni. Több funkciós magnéziumról beszélünk, amely kiváló felszívódással rendelkezik így tökéletesen alkalmazható általános magnézium szint emelésére, gyomorégésére és székrekedésre egyaránt. Általában kapszula vagy tabletta formájában találkozhatsz velük, de megjelennek krémekben és kenőcsökben is. Bőrkrémek esetében előszeretettel szerepelnek, bár tudományos bizonyíték még nem született azzal kapcsolatban, hogy ez a magnézium típus valóban jótékony hatással bír a fájó bőrfelületen, izmokon. 

4. Magnézium-laktát

A magnézium-laktát akkor képződik, amikor a magnézium és a tejsav találkozik. Igazából nagyon ritkán lehet vele találkozni, nem igazán sorolható a legjobb magnézium tabletták közé. Ezt a magnézium savat nem csupán az izmaid termelik, de előszeretettel alkalmazzák az élelmiszeriparban tartósításra is. A magnézium-laktát könnyen felszívódik és nagyon jól tolerálja az emberi emésztőrendszer, így általában azok szokták használni, akiknek valamilyen betegségből adódóan magas magnézium bevitelre van szükségük. Korábbi társaikkal szemben sokkal kíméletesebbek az emésztőrendszerrel szemben.

5. Magnézium-taurát

A magnézium taurát, ahogy a nevéből is kitalálhatod a magnézium és a taurin aminosav találkozása. A jelenlegi kutatások szerint a magnézium és a taurin megfelelő bevitele együttesen segítheti a vércukorszint szabályozását, továbbá támogatja az egészséges vérnyomás fenntartását is. A legújabb kutatások szerint a magnézium-taurát továbbá segítheti a szív egészségét is. A magnézium-taurát akkor lehet a legjobb magnézium tabletta, ha szeretnéd szabályozni a vércukor szinted illetve a vérnyomásodat.

2. kép – A magnézium pótlás igen fontos lehet

6. Magnézium-L-treonát

A magnézium-l-treonát a magnézium és a treonsav összekeveréséből származó só, amely vízoldható anyag. Felszívódását tekintve könnyen felszívódó sóféléről beszélünk. A legjobb magnézium tabletta lehet abban az esetben, ha Te is szeretnéd növelni az agysejtek magnézium koncentrációját. A magnézium-l-treonát továbbá sikeresen részt vehet a depresszió és az öregedéssel járó memóriavesztés kezelésében is.

7. Magnézium-szulfát

A magnézium-szulfát a magnézium, oxigén és kén keveredésével jön létre, közismertebb nevén Epsom sónak is nevezik.

Textúráját tekintve hasonló mint a konyhai só, székrekedés kezelésére fogyasztható, de kellemetlen íze miatt nem sokszor szokták alkalmazni. Gyakran keverik fürdővízbe ezzel segítik a relaxációt illetve a fáradt izmok regenerálódását, igaz ezzel kapcsolatban egyelőre nincs tudományos bizonyíték. Megjelenik bőrápolási termékekben is, de sajnos ezzel kapcsolatban sincs megfelelő tudományos bizonyíték, hogy a magnézium-szulfát megfelelően szívódna fel bőrön keresztül.

8. Magnézium-glicinát

A magnézium glicinát a magnéziumból és a glicin aminosavból képződik. A szervezetünk ezt az aminosavat használja fel a fehérjeépítés során, így sok fehérjében gazdag ételben is megtalálható mint a különböző halak és húsok. A glicint önmagában is gyakran alkalmazzák alvás javítására, gyulladásos állapotok kezelésére, szív és a cukorbetegségekre.

A magnézium-glicinát könnyen felszívódik és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a szorongással és depresszióval szemben, a stressz és az álmatlanság csökkenésében. A magnézium-glicinát akkor lehet a legjobb magnézium tabletta, ha a fent említett célokra szeretnéd alkalmazni.

Reméljük sikerült átfogó ismeretekkel bővítünk a magnézium ismereteidet és így most már nyugodt szívvel fogod kiválasztani a legjobb magnézium tablettát!