A legjobb kávéfőző

Legjobb kávéfőző

Legjobb kávéfőző

 

A kávézásnak a világ számos országában komoly kultusza van, valaki csak az íze miatt, mások energizáló hatásáért és vannak, akik csak napi rutinjuk részeként, „megszokásból” fogyasztják. Legyen bármi is az oka, mindenestre egyáltalán nem mindegy milyen kávét iszunk.

Mai tesztünkben egy bárki számára elérhető árfekvésű kávéfőzőt, a Bosch TKA3A031 típusú gépét teszteltük, olvass tovább, hogy megtudd hogyan  teljesített. 🙂

A Bosch számos területen kínál megoldásokat, bár a kávéfőző szó hallatán általában nem ez a gyártó, ami először eszünkbe jut, most mégis ráesett a választásunk, hiszen jelenleg kb. 10.000 Ft-os áron beszerezhető a kávéfőzőjük, kíváncsiak voltunk mit tud ennyi pénzért ez a kisgép.

Első körben leszögezendő, hogy a ma divatos kapszulás gépekkel ellentétben, filteres módon főzhetünk kávét, ami annyit tesz, hogy eldobható papír filterek segítségével főzhetjük le kedvenc erős feketénket. A kávét őrölt formában tudjuk betölteni a berendezésbe. Nagy előnye, hogy akár 10 csészényi kávét is lefőzhetünk vele, hála az 1,25 literes tartályának. 1100 W-os fűtési teljesítményének köszönhetően viszonylag gyorsan hozzájuthatunk kedvenc italunkhoz. Idősek számára is kiváló választás, hiszen nagyon egyszerűen kezelhető kávéfőzőről van szó. Egyszerűségének másik következménye, hogy nincsenek benne sem bonyolult elektromos, sem mechanikus alkatrészek, amelyek hajlamosak elromlani, ezért sokáig biztosítja számunkra a kávézás örömét. Ráadásul felépítésének és kivehető billenőszűrőjének köszönhetően nagyon egyszerűen tisztítható, tovább könnyíti ezen a téren a dolgunkat a csepegésgátló funkció, ezáltal a melegítőlapra égett kávécseppek többé nem okoznak problémát.

Ebben az árkategóriában nem lehetnek nagy elvárásaink a kávéfőzőkkel kapcsolatban, viszont a 24 hónapos garancián kívül még néhány apró feature-t is sikerült beépíteni többek között ilyen a vízszintjelző, a csepegésgátló és a kábel elrejtését lehetővé tevő kábeltartó rendszer, továbbá melegen tartó funkciójának köszönhetően nem kell azonnal meginnunk a kávét, nem fog elhűlni később sem, amíg reggelinket készítjük vagy elolvassuk a híreket.

Akik a mindennapos rohanásban hajlamosak elfelejteni a kávéfőzés után kikapcsolni a gépet, számukra is van egy jó hírünk, hiszen a Bosch kompakt kávéfőzője rendelkezik azzal a hasznos funkcióval, hogy automatikusan kikapcsol, ha elkészült a kávé, ezáltal biztonságos és energiahatékony működést biztosítva. Ezzel el is értünk a Bosch kávéfőző extra tulajdonságainak végéhez. Egy kávéfőző legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy milyen minőségű kávét képes főzni, nos ebben sincs semmi kivetnivalónk, ugyanis a teszt során főzött kávé minősége és íze hozza a kategóriában elvárható szintet.

Dizájnról ebben a kategóriában nem sok értelme van beszélni, azonban ebben a fehér színben a klasszikus vonalakkal elkészített gép kiválóan illik a konyhák túlnyomó többségéhez, ezért ezen a ponton sem találtunk semmi kivetni valót a Bosch TKA3A031 típusú gépében.

Hátrányként a rövid elektromos kábel róható fel neki, ami valószínűleg az elrejthetősége miatt lett így lespórolva. Nagyobb célközönség lenne elérhető, ha bővítenék a színválasztékot, továbbá negatívum, hogy nem igazán környezetbarát az eldobható papírszűrő használata.

Összességében egy kiváló ár-érték arányú kávéfőzőt ismerhettünk meg, ami kompakt méretének és klasszikus dizájnjának köszönhetően kiváló kiegészítője lehet bárki konyhájának. Alacsony ára ellenére rendelkezik néhány hasznos extra funkcióval, egyszerűségének köszönhetően pedig bárki könnyedén tudja kezelni, tisztítani és valószínűleg évekig megbízható társunk lehet nehezen induló napjaink során.