A Legjobb Kártyajátékok

Melyek a legjobb kártyajátékok? Valószínűleg nem kérdeznénk évek óta, ha csupán pár papír alapú rendszerrel bíró, illetve mini játék szerepelne a legnagyobb címek között. Manapság rengeteg jelölt közül válogathatunk, ha a legjobb kártyajátékok megtalálása a célunk ebben az egyre növekvő iparban. A legjobb kártyajátékok a játékosoknak gazdag és folyamatosan változó meta, potenciálisan korlátlan újra játszhatóságot kínálnak így nem nehéz megértenünk, hogy miért is terjedtek el a digitális kártyajátékok az elmúlt években.

Ez pedig nem mást jelent, mint azt, hogy itt az ideje, hogy mi is megmutassuk nektek, szerintünk melyek is a legjobb kártyajátékok! Jöjjön hát egy újabb Top 3 listánk! 🙂

 

  1. Hearthstone

Kezdjük is a híres nevezetes Hearthstone-nal. A termés krémje, a verem teteje, és az egyik leg játékos-barátabb szabad játék, amit találhatunk manapság. A legjobb kártyajátékok listánk sem jöhetett volna létre Hearthstone nélkül, mivel néhány év passzív népszerűség után ugrott a műfaj népszerűsége, és gyorsan vált a világ egyik leggyakrabban játszott játékává.

Hogy miért is olyan jó? Röviden: az egyszerűség, az áramlás és a rendszeres bővítés néhány évvel a kiadás után. Bárki könnyedén felveheti a fonalat, letöltheti az ingyenes játékot és belevetheti magát a Hearthstone világába. Lehet, hogy nem fogja mindenki rögtön megérteni, mit is csinál, vagy miért is csinálja, rögtön a legjobb stratégiát megtalálni sem könnyű, de megvan mégis az az elragadó varázsa játéknak, miközben húzzuk a lapokat, a csatamezőre eresztjük egységeinket és figyeljük, ahogyan összecsapnak és nagy barátságos számok repkednek ide-oda.

Ennek az egyszerűségének köszönhetően nem csak PC-n, de gyakorlatilag bármilyen eszközön futtathatjuk a játékot, legyen az tablet, vagy telefon. A legjobb kártyajátékok körében ez egy nagyon is előnyös opció. 🙂

1.ábra: Hearthstone

Talán a legjobb az egészben, hogy egy virágzó, kompetitív közösség alakult a játék köré. Bár nem egyszerű felzárkózni az alapoktól a profik köréhez ennyi különböző set és kiegészítő kiadása után, de a Blizzard folyamatosan vizsgálja és igyekszik enyhíteni az új játékosok küzdelmein e felé a cél felé. Természetesen itt is, mint minden mai ingyenes játékban van lehetőség, hogy bizonyos tartalmakhoz előbb jussunk hozzá, ha pénztárcánk tartalmát hajlandóak vagyunk e célra áldozni, de az ingyenes tartalommal is elég könnyen boldogulhatunk, ha okosan osztjuk be aranyunkat.

 

  1. Magic: The Gathering Arena

A Magic kártyajáték digitális verziója bár még csak nyílt béta tesztelésre elérhető verzója a Magic: The Gathering Arena, mégis helyet kap a legjobb kártyajátékok listánkon. Az alap kártyajáték is méltán híres és vitathatatlanul a legjobbk kártyajátékok között van, és pontosan erre épít a digitális verziója, az Aréna. Ugyan azt a játékmenetet kínálja, mint a papír alapú Magic, csupán megspékelték animációkkal és meglehetősen sok és Pazar digitális effekttel, így a látvány varázslatos, melyet rengeteg CCG-s játékos várt már.

 

 

 

A Magic: The Gathering Arena roppant csábító lehet veterán Magic játékosoknak, akik kényelmesebben óhajtják lebonyolítani cseréiket, űzni az általuk szeretett játékot, illetve minden CCG játékosnak, akik több kihívásra és komplexebb játékmenetre vágynak, mint amit a Hearthstone, vagy a The Elder Scrolls: Legneds nyújthat.

2.ábra: Magic: the gathering Arena

 

  1. The Elder Scrolls: Legends

Bár a vizuális effektek és dizájnok java része a Hearthstone-ra hajaz, mégis az Elder Scrolls: Legneds pont elgendő pluszt ad hozzá a saját rendszeréből a játék mechanikájához ahhoz, hogy elkerüljék a vádakat, miszerint ez is csak egy újabb Blizzard klón játék. És egyébként is miért baj az, hogy megpróbálják emulálni a legjobb kártyajátékok legjobbját?

A legjelentősebb különbség egy olyan sávrendszer hozzáadása, amely a táblát a középső részre osztja. A jobb oldali sáv (a Shadow Lane) egyetlen fordulatot rejt magában, a bal oldali sávnak (a Field Lane) nincs különösebb hatása. Teljesen jelentéktelennek tűnhet az utóbbi sáv, de mégis meghozni a döntést, hogy melyik sávra helyezzünk kártyát rengeteget jelenthet a játékban, és ez rejti igazán a Legends titkát, ez az amiért a legjobb kártyajátékok egyike. Ugyanis a Shadow Lane által kínált elrejtés például védelmet nyújt a gyengébb kártyák számára, melyeket más esetben ellenfelünk könnyedén letakaríthatna a tábláról.

Ezt a játékot is a Dire Wolf Digital fejlesztette, aki nem elhanyagolható számú Magic játékossal büszkélkedhet az oldalán. Ez pedig azt jelenti, hogy ismerik a műfajt, mely meg is mutatkozik a Legendsben, amely olyannak tűnik, mintha egy általuk tenyésztett kártyajáték lenne az Elder Scrolls bőrébe bújtatva.

3.ábra: The Elder Scrolls: Legends

A legjobb kártyajátékok is kiemelkedően aktív közösségekkel rendelkeznek, és Bethesda és Dire Wolf Digital dicséretes munkát végeztek a játékosok alapjainak növelésében és a rendszeres rendezvények, versenyek és narratív kiegészítők megtartásában. Az Elder Scrolls: Legends is kapott néhány nagyobb kártyabővítést, és 150 Skyrim-témájú kártyát hozott a játékba, amelyek tovább terjesztik a The Elder Scrolls és a TES: L mechanikáját.

 

Ha próbáltátok már valamelyiket a fentebb említett kártyajátékok közül, vagy kérdésetek lenne velük kapcsolatban, bátran írjatok nekünk a komment szekcióba! 🙂