A legjobb hasizom gyakorlat

A legjobb hasizom gyakorlatok

Az itt látható gyakorlatok a has minden aspektusát kiválóan megdolgozzák

A legjobb hasizom gyakorlat

Közeledik az újév és eldöntötted, hogy kockás hasat szeretnél, amihez nélkülözhetetlen a legjobb hasizom gyakorlat megtalálása. Készen állsz Te is a tested teljes átalakítására, hogy mindenkinek büszkén megmutasd a strandon, milyen keményen is dolgoztál a kockás hasadért? Akkor olvass tovább és segítünk.

Első és legfontosabb, amit szeretnék leszögezni számodra is, hogy nincs olyan, hogy legjobb hasizom gyakorlat. Igen, léteznek gyakorlatok, amelyek jobban dolgoztatják a hasizmaid és léteznek olyanok, amelyek kevésbé. Teljesen más gyakorlat fogja fejleszteni a középső kockáidat, mint a V vonaladat, ezt tudnod kell.

Mennyi hasizom gyakorlatra van szükségem, hogy kockás hasam legyen?

Írhatnánk azt is hogy millióra, vagy kizárólag ezt a hasizom gyakorlatot csináld, mert ez a legjobb. A valóságban a tested nem így működik és sejtése sincs arról, hogy Te milyen gyakorlatot csinálsz, csak a terhelést érzi. Bármilyen gyakorlatba belekezdhetsz, de előtte a legfontosabb dologra van szükséged és ez pedig a kalória deficit. Csinálhatod Te a legjobb hasizom gyakorlatokat tonna számra, amíg több kalóriát viszel be a testedbe, mint amennyit képes vagy elégetni egy nap alatt. Tegyük fel aktívan mozogsz és emiatt napi 2500 kalória a testednek az energiaigénye. Ha Te minden nap 2800-3000 kalóriát eszel meg képtelenség a tested számára, hogy megjelenjenek a vonalaid, hiszen alapvetően felesleges zsírosodást okoz a kalória többlet. Persze ha súlyzós edzést végzel mellé, akkor izmosodni is fogsz, de a kalória többlet mindig zsírósodással jár, erre nincs más megoldás. A fogyás teljes mechnaikájáról már korábban írtunk egy elég részletes cikket ha érdekel, ide kattintva megtalálod 🙂

Oké, akkor nem is kell tovább keresnem a legjobb hasizom gyakorlatot, elég ha nem kajálok?

A dolog, ha ilyen egyszerű lenne, mindenki kockáshassal járkálna a világban, aki vékony 😊 Biztosan Te is találkoztál már olyan ismerősöddel, aki alapvetően vékony, nem eszik sokat, de mégis pocakos. Ez tipikusan annak a példája, hogy hiába vagy minimálisan kalória deficitben ha nem végzel súlyzós edzéseket a tested nem képes izmot építeni. A legjobb hasizom gyakorlat képlete, tehát nem egy gyakorlat, hanem egy feltétel rendszer, amely így nézz ki:

legjobb hasizom gyakorlat = kalória deficit + intenzív súlyzós edzés

Nem elég kevesebbet enned ahhoz, hogy hasizmod legyen, de ugyan olyan keményen is kell edzened, mint mikor kalória többletben voltál és épp ez teszi igazán nehézzé a feladatot. Képzeld el, minden héten csökken az energia szinted, de neked minden egyes héten 4-5 edzésnél ugyan azt a teljesítményt kell nyújtanod, mint korábban. Ha csökkented a súlyokat, a tested nem kap elengedő terhelést, viszont, ha nem csökkented a kalóriádat, a tested örökké tárolni fogja a zsírokat és itt kezdődik az igazi dilemma.

Az edzéseid során, ha kiemelten szeretnél figyelmet szentelni, a hasadra érdemes egész testes gyakorlatokat végezned, amelyek terhelik minden egyes ismétlésnél a hasizmaid, mint pl. guggolás, felhúzás vagy a húzódzkodás súllyal. Természetesen ezen felül szükséged lesz koncentrált hasizom gyakorlatokra is, heti 2-3 alkalommal. A hasizom is ugyan olyan izom a testeden, mint a bicepszed vagy a hátad, heti 2-3 alkalomnál teljesen felesleges többször megmozgatnod, mert nem fog jobban fejlődni aktív pihenés nélkül. Az alábbi hasizom gyakorlatokat, ha olyan heti rendszereséggel végzed, ahogy fentebb írtuk, az garantáltan fejleszteni fogja az izomzatod, de ne felejtsd el, amint enyhül a terhelés két dolgot tehetsz: új gyakorlatokat adsz hozzá az edzésedhez vagy növeled az ismétlésszámokat.

A legjobb hasizom gyakorlatok
A legjobb hasizom gyakorlatok listája

Tehát mit is tudtunk meg, mi a legjobb hasizom gyakorlat?

  • nem létezik legjobb hasizom gyakorlat, ez egy összetett, komplex feladat
  • fontos a kalória deficit fenntartása folyamatosan
  • eddz folyamatosan és növeld az intenzitást hétről hétre

Most hogy megtudtad az igazán lényeges dolgokat a kockahashoz vezető útról, ideje belevágnod és elérned a kitűzött célodat! 😊