A Legjobb Fordító

Hová fordulhat az ember, ha gyors fordításra van szüksége egy másik nyelvre? Egy baráthoz vagy idegen nyelvű szótárat használnánk? Jó hírünk van, most már egy kényelmes böngészőbővítmény áll a rendelkezésünkre, ha gyakran akadna fordítani valónk, és a vállalat, ahol dolgozunk nem támogatja az ilyen jellegű programokat, vagy csak épp nincs kedvünk telepíteni egyet. A legjobb fordító mindig segít, gyors, és könnyedén elérhető!

Még nem sikerült megtalálni a legjobb fordító oldalt? Nos, ezek az ingyenes online fordítók, melyeket mi szedtünk össze nektek tökéletesek a gyors szó vagy mondat másik nyelvre való lefordításában. Néhány további funkciót is kínálnak a fordításon kívül, ami még jobbá teszi őket. Viszont arra fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét, hogy amint megtaláljátok a legjobb fordító oldalt, ne felejtsétek el könyvjelzőként megjelölni, hogy könnyedén megtalálhassátok legközelebb is. Vágjunk is bele, lássuk a TOP 3 legjobb fordító listánkat!

 

  1. Google Translate

a legjobb fordító szerintünk jelenleg a Google, mely az egyik legnépszerűbb fordítási szolgáltatás. Ha a Google-be rákeresünk a fordítókra, akkor a saját fordítóját közvetlenül a keresési eredmények élén jeleníti meg. Mindezen felül a keresési eredmények fölött megjelenik egy fordító rubrika is, melybe már gépelhetjük is a fordítani kívánt szöveget. Hát nem nagyszerű?

1.ábra: Google Translate

Mindemellett, ha hosszú fordításra van szükségünk épp, akkor a Google Fordító webhelye lesz a számunkra legkedvezőbb találat a listában. Több hely áll rendelkezésére a szöveg számára, és választhatunk több beviteli mód közül: a kézírásból vagy a billentyűzetből. Emellett egyéb olyan funkciók is elérhetőek, mint a mentés, visszahallgatás, megosztás, vagy a lefordított szöveg másolása.

Ezen kívül javasolhatunk változtatásokat is, ha úgy gondoljuk, hogy a fordított szöveg nem megfelelő. A Google Fordító több mint 100 nyelvet biztosít. Ez valóban mindent tartalmaz ,amitől a legjobb fordító lehet.

 

  1. Bing Translate

A fordítók másik nagy neve a Bing, amely a Microsoft fordító alkalmazását használja. Kiválaszthatjuk a beviteli nyelvet, de a webhely is automatikusan felismeri amint beírjuk a fordítani kívánt szöveget. Ha a mikrofon engedélyezve van, akkor a megfelelő szöveget fel is mondhatjuk.

2.ábra: Bing Translator

Miután megkaptuk a fordítást, lehetőségünk nyílik arra, hogy hangosan meghallgassuk azt férfi vagy női hangon, megosszuk az eredményt, vagy keresést indítsunk rá a Bing-gel. Továbbá, ha egy kis visszajelzést szeretnénk adni, megtehetjük a fordításra vonatkozóan egy felfelé mutató hüvelykujj (remek), vagy egy lefelé mutató hüvelykujj (rossz) megnyomása által. Ez a fordító több mint 60 nyelvet kínál, így szintén a legjobb fordító oldalak között tüntetjük fel.

  1. SDL Free Translation

Az SDL Free Translation körülbelül 45 nyelvet kínál az egyszerű fordításokhoz. Miután bevittük a fordítani kívánt szöveget, meg is hallgathatjuk az eredményt, vágólapra helyezhetjük másoláshoz, megoszthatjuk, sőt még egyszerűen ki is nyomtathatjuk. Ezen kívül engedélyezhetjük az azonnali fordítás opciót is, mely már a fordítandó szöveg begépelése közben elkezdi fordítani azt.

3.ábra: SDL Free Translation

A dokumentum fordítási képesség az, mely kimagasló és mindenképpen említésre méltó funkció. Bár ez fizetett szolgáltatás, gyorsan feltölthetünk vele egy dokumentumot a számítógépről, majd láthatjuk azonnal a fordítás árát. Ha van egy hosszú dokumentumunk, melyet sietve le kell fordítanunk, ez a fizetett szolgáltatás megéri a pénzét. S bár ez nem ingyenes, mi mégis úgy gondoljuk, hogy emiatt kiérdemelte a harmadik helyet a legjobb fordító listánkon.

 

Amennyiben már próbáltátok és van véleményetek bármelyikről, vagy kérdésetek lenne a fentiekkel kapcsolatban, bátran írjatok a komment szekcióba! 🙂