A legjobb fogyókúra

Melyik a legjobb fogyókúra?

Melyik a legjobb fogyókúra? Hát egyik sem!

A legjobb fogyókúra

Szeretnél leadni egy kis felesleges zsírt, mert úgy érzed kicsit elhíztál az elmúlt hónapokban? Úgy érzed itt az ideje belekezdeni egy hatásos fogyókúrába? Mindenhol kerested már a legjobb megoldást, de még mindig nem sikerült megtalálnod? Cikkünkben most részletesen bemutatjuk neked, az egyetlen fogyókúrát, ami valóban működni fog számodra is.

Napjainkban az interneten rengeteg fogyókúrás módszer kering. Gyors eredményeket ígérnek, 30 nap alatt akár 10 kilótól szabadulhatsz meg és még sorolhatnánk, azokat az ígéreteket, amelyeket sose fognak betartani. De kezdjük az elejéről:

Miért nem hatásos egyik fogyókúra sem számomra, mikor másoknak működik?

Azért nem hatásos számodra a fogyókúra, mert másoknak se működik. A XXI. század csapdája, hogy mindenki szeretné a lehető legkényelmesebb, leggyorsabb és legegyszerűbb módon elérni az általa kiválasztott célt, és ez alól a testsúly csökkenés sem kivétel. Elhízni nagyon egyszerűen ellehet, és sokan úgy gondolják a fogyás is ilyen egyszerűen megy végbe. Gondolod végig logikusan, ha mindenki letudna fogyni 15-30 nap alatt, nem járkálnának kövér emberek a világban, hiszen a cél annyira egyszerű lenne, hogy bárki képes lenne rá 0 akaraterővel is. Ha léteznének csodaszerek, amelyek azonnal lefogyasztanak, ki lenne olyan balga, hogy nem venné be ezt a szert?

fogyókúra
Melyik a legjobb fogyókúra? Hát egyik sem!

A világ nem így működik, hiába próbálja belénk sulykolni a társadalom és a média. A gyors eredmények ígérgetés csupán azoknak jó, akik az eszközt reklámozzák. Ez mindig remek üzlet marad azok számára, akik szeretnének meggazdagodni más emberek vágyaiból. Jól járnak vele a gyártó cégek, a modellek, akik reklámozzák a terméket, persze ők maguk sosem szedik ezeket a szereket. Sajnos, el kell hogy keserítsünk, nincs olyan csodaszer amitől egyszerűen, gyorsan és könnyen letudsz fogyni. Nincs olyan fogyókúra, amely tartós és fenntartható súlyvesztést tud felmutatni, teljesen felesleges belevágnod bármelyikbe.

Jó jó, most elvetted a kedvem, akkor hogy a fenébe fogyjak le? Mondj jobbat mint a fogyókúra!

A fogyókúra, ahogy a neve is mutatja, csupán egy kúra, ami arra szolgálna, hogy súlyt veszíts. Ideig-óráig működhet, de ha tartósan nem változtatsz életviteleden, nagyon hamar azon kapod magad, hogy ismét feljöttek a plusz kilók. Ha igazán tartós fogyást szeretnél elérni, akkor nincs más dolgod, mint keményen megdolgozni a súlyvesztésért és nem valamilyen gyors megoldást javasló fogyókúra után nézni. A cél nem az, hogy rövidtávon a lehető legyorsabban szabadulj meg a felesleges kilótóktól. Az igazi cél az, hogy egy olyan életvitelt alakíts ki, amely teljes vállszéleséggel támogatja a fogyás utáni állapotod fenntartását.

A legjobb fogyókúra: kalória deficit

A mi javaslatunk igazából, nem is fogyókúra, hanem a tartós kalória deficit állapota. Ha fogyni szeretnél, nincs más dolgod, mint kevesebb energiát adni a szervezetednek, mint amennyit a nap folyamán elhasznál, így beindítod a fogyást. Vagy csinálhatod azt is, hogy ugyan annyit eszel mint jelenleg, de elkezdsz futni, edzőterembe járni vagy bármilyen egyéb sportot. Ez csupán tiszta matematika, nem egy atomfizika, íme két példa.

Napi kalória igényed: 2500 kalória

Napi kalória beviteled: 2300 kalória

Nap végi eredményed: -200 kalória

Csinálhatod akár így is, vagy kicsit más oldalról közelíted meg a dolgot

Napi kalória igényed: 2500 kalória

Megeszel naponta: 2700 kalória

Eljársz heti 3 alkalommal súlyzós edzésre, egy edzéssel elégetett kalória: 500 kalória

Tehát a nap végére, ha nem mész le edzeni, igazából kalória többletbe maradnál, de mivel sportolsz így égetsz annyi energiát, ami lehetőséget ad arra, hogy napközben kicsit többet egyél, mint korábban, de mégis megindul a fogyás.

Ennyire egyszerűen működik a szervezeted, ha kicsit utána jársz a dolgoknak sokkal tartósabb és egészségesebb eredményt fogsz elérni, mintha belevágsz valamilyen agyatlan, interneten olvasott fogyókúrába. A fogyókúrák ráadásul manapság extrém méreteket öltenek és nem egyszer baromira veszélyesek, főleg egy olyan ember számára, aki korábban nem is próbált hasonlót.

Természetesen léteznek olyan eszközök, amelyek elősegítik a fogyásodat, ne értsd félre. Ilyen például a zöld tea, a kávé vagy a táplálék kiegészítők zsírégetői. Ezek az eszközök segíthetnek az étvágyat kontrollálásában, anyagcseréd felgyorsításában, de ha az alap képlet nem stimmel, amit fent leírunk, önmagukban ezek sem fognak megoldást nyújtani.

Hagyd a fenébe az interneten található buta fogyókúrák listáját és vedd kezedbe a fogyásodat, a saját akaraterőddel és tudásoddal. Nincs szükséged csodaszerekre és mágikus készítményekre, csupán egyél egészségesebben és okosabban, legyél tudatosabb, és próbálj meg a lehető legtöbbet mozogni. Egy kis odafigyeléssel és akarattal csodás eredményeket fogsz elérni, anélkül hogy kockáztatnád az egészségedet valami megalapozatlan fogyókúrával, sőt még kockáshasad is lehet 🙂

Írd meg véleményed, tapasztalatodat a témával kapcsolatban, hogy Te is segíteni tudj másoknak.