Legjobb uninstaller programok 2020

1. kép - A legjobb uninstaller programok 2020

1. kép - A legjobb uninstaller programok 2020

Legjobb uninstaller programok 2020

A legjobb uninstaller programok segítségével rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, rááadásul nagy részük teljesen ingyenesen elérhető (ebbe nagyon hasonlítanak a legjobb PDF konvertáló programokra). Sajnos a legtöbb program telepítése során nagyon sokszor szembesülhet azzal a felhasználó, hogy további, nem kívánatos programok telepítésére kerül a sor. Ezek általában olyan programok, amelyek szerződésben állnak a fő, telepítendő programmal, annak érdekében, hogy minél több felhasználóhoz eljussanak. Nyilván, erre a legtöbb esetben nincs szükséged.

A legjobb uninstaller programok továbbá igen hasznosak lehetnek, ha szeretnék memóriát, szabad helyet felszabadítani a számítógépen. Bármikor előfordulat olyan eset, hogy elfelejtünk régen telepített programokat, illetve már törölt programok maradványai keletkeznek a merevlemezen.

Az uninstaller programok maximális gyorsasággal, hatékonysággal tudják feltérképezni számítógépünket, ennek köszönhetően pedig igazán kényelmes módon gyorsíthatjuk operációs rendszerünket. Sőt, a legújabb programok még ennél is tovább mennek és képesek böngészőink telepített bővítményei között is pásztázni. Lássuk tehát a legjobb uninstaller programok 2020-as listánkat!

1. iObit Uninstaller

A legjobb uninstaller programok 2020-as lista 1. helyezését az iObit Uninstaller csípte meg. Tökéletesen azt hozza, amit elvárhatunk egy ilyen programtól: gyors, precíz, felhasználóbarát és kisegít minket a bajban.

Az első perctől kezdve ahogy elindítjuk a programon belüli feltérképezést azonnal látni fogjuk az összes telepített alkalmazásunkat méret és időrendi sorrendben is. Ez azért nagyon hasznos, mert rálátást nyerhetünk a legújabb telepítéseinkre, de egyben a méret rendezés megmutatja, mik terhelik leginkább számítógépünket.

Ha van olyan program amit már korábban letöröltél, az iObit segítségedre lesz abban is, hogy megkeresse az említett program bármilyen jellegű maradványait a számítógépeden. Az eredmény?

100%-ban felülvizsgált, megfelelően optimalizált operációs rendszer.

Az iObit Uninstaller ezen felül még a böngésződben telepített bővítményeket is ellenőrizni tudja illetve felülvizsgálja, hogy melyik bővítmény mekkora mértékben lassítja a böngészési élményedet. A program sajnos jelenleg csak Internet Explorer-t és Firefox-ot támogat, a Google Chrome és az Edge nincs a listán.

Összességében, az iObit Uninstaller a legjobb uninstaller programok 2020-as lista kiemelkedő szereplője lett, köszönhetően felhasználóbarát felületének és hatékonyságának.

2. Wise Program Uninstaller

A Wise Program Uninstaller egy hordozható alkalmazás, így nagyon könnyen használhatod szinte bárhol, bármikor. Pofonegyszerű és nagyszerű program, ami tökéletesen felkutatja a számítógépeden elérhető összes telepített alkalmazást, rááadásul még egy értékelést is társít hozzájuk felhasználói vélemények alapján.

1. kép – A legjobb uninstaller programok 2020

Nyilván, amikor törölni akarsz a számítógépedről programokat valószínűleg már tudod, hogy mire nincs szükséged, de mindenképpen hasznos funkció. A program legnagyobb hátránya, hogy sajnos a frissen telepített programokat nem tudja feltérképezni azonnal, de mint tudjuk, mindennek megvan az ára.

3. Geek Uninstaller

A legjobb uninstaller programok 2020-as lista 3. helyezését a Geek Uninstaller nyerte meg. Szintén egy hordozható alkalmasáról beszélünk, így kényelmesen tudjuk használni bármilyen környezetben. Teljesen ingyenes, igaz rendelkezik fizetős megoldással is, de nem igazán indokolt a megvásárlása. Gyorsan és hatékonyan deríti fel számítógépeden elérhető programokat, így viszonylag rövid időn belül képes elvégezni a munkát. Sajnos mély vizsgálattal nem rendelkezik, így a régi fájlok maradványait nem fogja tudni feltérképezni. Ha nem akarsz részletes, mélyre ható vizsgálatot, csupán egy gyors, kevésbé alapos takarításra lenne szükséged akkor a Geek Uninstaller tökéletes választás lehet. A program közel 30 nyelven elérhető, ami egy hatalmas piros pont a fejlesztők számára.

4. Revo Uninstaller Free

A Revo Uninstaller Free egy igazán jól használható uninstaller program, de sajnos tartalmaz felesleges funkciókat is, amik csak elterhelik a figyelmedet az igazi feladatodról. Például rendelkezik startup managerrel, illet közvetlen hozzáférésekkel a Windows különböző felületeihez – ezekre nem igazán van szüksége egy felhasználónak, aki egy uninstaller program után keres.

A program alapvetően semmivel se tudd többet mint például a Geek Uninstaller, de mindenképpen említésre méltó lehet azok számára, akiknek valamilyen oknál fogva nem jött be az előző néhány ajánlásunk.  Egyszerű és nagyszerű megoldás hasonló előnyökkel és hátrányokkal, mint vetélytársai.

5. Advanced Uninstaller Pro

A legjobb uninstaller programok 2020-as lista utolsó helyezését az Advanced Uninstaller Pro kapta meg. A program sokkal több mint egy átlagos uinstaller applikáció, de a szíve leginkább mégis csak arra hajaz. Képes mélyellenőrzésre, ideiglenes fájlok eltávolításra, régi maradvány fájlok felkutatására és eltávolítására illetve gondoskodik számítógéped registry oldaláról is. Továbbá hasznos funkciója a programnak, hogy képes visszaállítani/helyreállítani programokat, ha esteleg kitöröltük volna őket vagy megfertőződtek vírusok által. Az Advance Utilization Pro rendelkezik fizetős funkcióval is, aminek a neve Daily Health Check, ami minden nap lefut a számítógépeden és felülvizsgálja a lehetőségeket a teljesítmény javítására.

Ahogy Te is láthatod, nagyjából minden uninstaller program hasonló funkcionalitással rendelkezik, a legfontosabb, hogy olyat találj, ami a Te igényeidnek 100%-ban megfelelő lehet. Számodra melyik a befutó applikáció a legjobb uninstaller programok 2020-as listánkon?