Legjobb Középkategóriás Telefonok 2021

Legjobb középkategóriás telefonok 2021

Legjobb középkategóriás telefonok 2021

LA legjobb középkategóriás telefonok 2021-es lista azért jött létre, hogy Te az idei évben is a legjobb ár-érték arányú telefont tud megvásárolni. Felesleges több száz ezer forintot költened csúcskategóriás telefonokra, amikor fele annyi pénzért is hasonló funkcionalitással rendelkező készüléket tudsz vásárolni.

Nyilvánvalóan a középkategóriás készülékek némi megkötéssel is járnak, ezért nem várhatod el, hogy ezeknek a telefonoknak az összes funkciója megegyező lesz a piacvezető készülékekével. A legjobb középkategóriás telefonok 2021-es lista során igyekeztünk olyan telefonokat összegyűjteni, ami valamennyi felhasználó igényeit kielégítheti céljaiktól függetlenül. Lássuk a listánkat!

1. OnePlus 8T

Előnyök:

 • szuper teljesítmény, igazán jó választás lehet gamerek számára
 • magas minőségű kijelző, ami ideális lehet filmezésekhez is
 • 40 perc alatt maximumra tölt

Hátrányok:

 • a kamera nem olyan jő minőségű mint egy Samsung vagy Apple készülék esetében
 • nem rendelkezik IP besorolással
 • nem rendelkezik Qi vezeték nélküli töltéssel

Jelenleg rengeteg kiváló középkategóriás telefon elérhető a piacon, azonban a mi legjobb középkategóriás telefonok 2021-es listánkon a OnePlust 8T szerezte meg az 1. helyezését. Hogy miért?

1. kép – A legjobb középkategóriás telefonok 2021-es lista 1. helyezettje: OnePlus 8T

Először is a készülék gyors. De tényleg. A kimagasló teljesítményről a Snapdragon 865 chip és 5 giga RAM gondoskodik, ami akár 12 gigáig is felemelhető. Ha imádsz készülékéden játszani, akkor ez a készülék messze a legjobb választás lesz számodra is a középkategória területén. Ráadásul, ha valamelyik oknál fogva lemerülne telefonod a sok játék következében akkor sem kell aggódnod – 40 perc alatt maximális töltöttséget tudsz elérni a OnePlust 8T esetében!

A kamera tekintetében a 48 megapixel nem tűnik rossznak, azonban, ha számodra ez a legfontosabb tényező a választás során, akkor érdemesebb más alternatívát keresned. Továbbá a készülék nem rendelkezik vezeték nélküli töltéssel és IP meghatározással, de úgy gondoljuk, hogy ezek nem olyan funkciók, amik életbevágóan fontosak lennének.

2. Samsung Galaxy S20 FE

Előnyök:

 • Snapdragon 865
 • 120 Hz panel
 • Sok különböző színben elérhető 😊

Hátrányok:

 • a másodlagos kamera nem a legjobb

Szerencsére a Samsung mindig szuper ajánlottak és készülékkel rukkol elő a középkategóriában és most pont ugyan így tettek az S20 FE-vel. A készülékben szinte minden megtalálható, ami elvárható egy csúcskategóriás Samsung telefontól és inkább olyan jellemzőkön sikerült lefaragniuk az árat, ami nem mindenki számára fontos.

A S20 FE 120 Hz OLED lapos panellel érkezik, aminek köszönhetően szinte tényleg életre kelnek a kijelzőn. Ehhez társul meg 6 GB RAM és 128 GB szabad terület is. A OnePlus 8T-hez hasonlóan az S20 FE kamerája sem piacvezető minőségű, azonban a mindennapi használatokra tökéletesen alkalmas lesz, ez kizárólag azon felhasználóknak fog szemet szúrni, akik amúgy is érdekeltek a fényképezés szépségében.

További hasznos említésre méltó funkciók lehetnek még a Qi töltési lehetőség illetve az I68-as ellenállási tanúsítvány. Összeségében mindenkinek bátran ajánljunk a Samsung S20 FE-t, aki egy megbízható, sokrétű okostelefont keres mindennapi használatra.

3. Google Pixel 5

Előnyök:

 • a legjobb kamera ebben az árkategóriában
 • nagyszerű akkumulátor üzemidő
 • 90 Hz kijelző

Hátrányok:

 • kicsit szegényes kivitelezés a készülék megjelenésében
 • szinte bármelyik más készülék a kategóriában jobb teljesítménnyel rendelkezik

A legjobb középkategóriás telefonok 2021-es lista 3. helyezésére kifejezetten egy olyan készüléket kerestünk, ami az előző két helyezés hiányosságát pótolja, ez pedig a kamera.

A Pixel 5 talán a Google egyik zászlóshajója is lehetne az okostelefonok területén, azonban árát tekintve tökéletesen illeszkedik a középkategóriába. Első legnagyobb előnye a telefonnak, hogy elképesztően jó minőségű kamerával rendelkezik.

A 12 megapixeles főegység és a 16 megapixeles széles kamera ultraszéles, fantasztikus képeket tud elkészíteni HDR minőségben. Ilyen áron hasonló kamerájú telefont biztos nem fogsz kapni. Továbbá a készülék rendelkezik IP meghatározással és vezetéknélküli töltéssel is.

Természetesen mindennek ára van és a top minőségű kamera megkötésekkel jár, ami a teljesítményben mutatkozik meg. A Google Pixel 5 Snapdragon 765G chipsettel, 8 GB rammal elérhető, ami nem rossz, de azért nem is kiemelkedő az előző két jelölthöz képest.

Összeségében a legjobb középkategóriák telefonok 2021-es listánkon igyekeztünk 3 olyan készüléket bemutatni, amik bármilyen felhasználói igényeknek megtudnak felelni. Nem számít, hogy gamer vagy esetleg fotóművész, a listán szereplő készülékek valamelyike 100%-ban alkalmas lesz elképzeléseid megvalósításához!